1. ממה מורכבת עלות הכשרות של מוצרי מזון?
"מחיר הכשרות נובע ממספר גורמים: השגחה במפעלים ובמסעדות, והמעטפת המינהלית וההלכתית לכך. הבסיס – בשר כשר, הפרדה בין בשר לחלב, מניעת חרקים במזון וכדומה – הוא אפשרי במחיר סביר".
2. מה יכול להוזיל את הכשרות?
"אם עוד בד"צים יטמיעו כמונו את הנוהל שהם אלו שמשלמים למשגיחים, ולא בעלי העסקים, יימנע המצב של תשלום טובות הנאה למשגיחים, שמתגלגלות לבסוף למחיר לציבור. כשרות לא אמורה להיות עול כלכלי".
1 צפייה בגלריה
yk14200222
yk14200222
עמנואל גדג', מנכ"ל כשרות צהר | צילום: מרב חביב
3. למה הגשתם עתירה לבג"ץ בנושא הכשרות?
"יבואנים פנו אלינו בבקשה לייבא מוצרים כשרים שונים, וכך להכניס עוד מותגי מזון לשוק ולפתוח את התחרות – מה שיוביל להוזלת מחירים. הגשנו עתירה לבג"ץ שיורה לרבנות הראשית להשוות את צהר לשאר הבד"צים. העתירה מתעכבת זמן רב".
4. מה הקשר בין סוג הכשרות לבין המחיר הסופי לצרכן?
"יש קשר הדוק: כשרות בסיסית לציבור הרחב יכולה להינתן במחיר הוגן, ואילו כשרות מהודרת, לציבור קטן יותר שמוכן לשלם על החמרות שנהגו בהן חלק מעדות ישראל, כמו חלב נוכרי, יקרה יותר וניתנת על ידי בד"צים".
5. איפה עומדת רפורמת הכשרות של השר מתן כהנא?
"הרפורמה קמה במטרה להסדיר את מערך הכשרות. צריך להגיע למצב שבו הרבנות הראשית משמשת כרגולטור, ומפקחת על גופי כשרות פרטיים, שמתחרים ביניהם על טיב השירות. זה יוביל להורדת מחירים במסעדות, בקייטרינג ואפילו על המדף במכולת".