טרנד המסעדות הכשרות בתל-אביב ממשיך עם מסעדת אללי תל-אביב (AL ALI TLV), שנפתחה לאחרונה על חורבות מסעדת טופולופומפו הוותיקה. מדובר במסעדה של קבוצת O.D.M.D הירושלמית – ארבעה חברי ילדות ירושלמים צעירים שהקימה בשנתיים האחרונות שתי מסעדות בירושלים, Miss & Mr ואגריפס 15. העיצוב מוקפד והרעיון הוא ארוחת שף באווירת מועדון סטייל מיאמי. בערב יש די-ג'יי ורקדניות וניסיון לשדר עושר עם בקבוקי אלכוהול יקרים על המדפים, מעמדי שמפניירה בכל שולחן ושירותי חנייה אישיים (בתשלום).
מבחינה קולינרית, בחר השף דניאל מרציאנו בתפריט ים-תיכוני ישראלי עם נגיעות ממקומות נוספים בעולם. "הסיבה שיש קצת מכל דבר זה בשביל שכל אחד יתחבר לאוכל שהוא הכי אוהב", מסביר השף. בראשונות תמצאו כרוב בטאבון על קרם קשיו מותסס (68 שקל), מדליון חציל בסו ויד בגלייז של מיסו (76 שקל), סביצ'ה דג לבן, סשימי אינטיאס וטרטר פילה בקר ויש גם סיגר עגל-אווז עם כבד אווז, שקדי עגל, כבד עוף ובצל מקורמל (138 שקל), טורטליני סלק במילוי אסאדו מפורק (92 שקל) וספגטיני דג מפורק במלח (136 שקל).
בעיקריות יש דגים ובשרים ואפשרות של פלטות משותפות, ממבחר המנות נראה פילה בר ים, מוסר ים על פחמים, פילה בקר וצלעות טלה (162-298 שקל) וגם פריים ריב נברסקה ואנטרקוט מיושן 14 יום (84-89 שקל ל-100 גר'). יקר.
המטבח פתוח לכל ואפשר להסתכל על עבודת הטבחים. בקרוב מבטיחים כאן שהרקדניות שמקבלות את הבליינים יעשו את זה בריחוף מהתקרה.
אללי תל-אביב. וולטר מוזס 10, תל-אביב







