הכפר האינדיאני | אתר גלמפינג וקמפינג ברמת הגולן >> בעלים: מנחם פודם

1 שמי מנחם פודם ואני גר באבני איתן. קרוב ל-30 שנה הייתי חקלאי וגידלתי ירקות. כשהתחיל להיות יותר קשה להתפרנס מחקלאות חיפשתי דרך נוספת להתפרנס והקמתי את הכפר האינדיאני - גלמפינג ברמת הגולן.
2 הבנות שלי הצטרפו אליי לעסק ומצאנו תוכניות איך לבנות אוהל אינדיאני. קנינו מכונת תפירה, בדים והתחלנו לתפור. בשלב מסוים רצינו לשים מזגנים באוהלים ולכן החלפנו את כל האוהלים ליורטים - אוהלים עם בידוד טוב שאפשר לשים בהם מזגן.
3 היום יש לנו פה אוהלים מונגוליים עם שני חדרי שינה וסלון, טלוויזיה, שירותים, מקלחת וגם מטבחון קטן. יש גם מזגן, כמובן.
2 צפייה בגלריה
yk14195806
yk14195806
yk14195806
(׀ה יטט)

4 בתחילת המלחמה עלו הרבה כוחות לגולן והזמנו אותם לישון פה. כל הכפר היה מלא בהאמרים. זה היה גדוד מילואים של צנחנים, ואחרי זה הבנו שכמה מהחבר'ה שהיו פה נפלו בקרבות בעזה. היינו פה כמו משפחה וזה כואב בלב.
5 השנה האחרונה הייתה קשה מכל הבחינות, וכמובן גם כלכלית. מאז 7 באוקטובר כמעט אין מטיילים בגולן כי לאנשים אין מצב רוח לטייל. בואו להתארח!
6 בעתיד נרצה להיכנס לתחום של סדנאות יוגה וריטריטים, ואנחנו חולמים להקים אתר דומה גם במורדות הגולן באתר ההיסטורי סוסיתא.

התבלינים של איילת | ייצור ושיווק תבלינים ותערובות ייחודיות >> בעלים: ניסים ואיילת מישר

1 אני איילת, ויחד עם ניסים בן זוגי לחיים ולעסק, הקמנו מפעל בוטיק וחנות אינטרנטית לתבלינים. אנחנו מייצרים תבלינים ותערובות שהופכות את חוויית הבישול למשהו הרבה יותר קל, פשוט ומגוון.
2 צפייה בגלריה
yk14195805
yk14195805
yk14195805
(אלעד גרשגורן)

2 אנשים לא יודעים שהתבלינים מעורבבים עם עוד דברים כמו קמח, תוספים שונים או שמנים ומאוד קשה למצוא תבלינים שהם מאה אחוז נקיים. לפני 11 שנה החלטנו לעשות שינוי תזונתי בבית וגילינו את עולם התבלינים. הבנו שיש פה גם פוטנציאל עסקי.
3 ב-2018 פתחנו את העסק והתחלנו למכור. הקורונה עשתה לנו רק טוב והעסק התפוצץ. במקום עשר-עשרים הזמנות ביום הוצאנו חמישים ומאה הזמנות. אבל בסוף תקופת הקורונה הגיעה נפילה, וכך גם אחרי 7 באוקטובר.
4 התברר לנו שהבת של אחד החטופים היא לקוחה ותיקה שלנו ולהזמנה הוספנו לה ברכה עם איחולים שתשב בקרוב עם אבא במרפסת ותשתה את השוקו המתובל שלנו. כמה ימים אחרי, אביה חולץ מעזה. זה היה מאוד מרגש ומצמרר.
5 אנחנו רוצים להרחיב את קהל הלקוחות שלנו בארץ ולפתח עוד מוצרים ופתרונות שמאפשרים לבשל אוכל טעים בבית בקלות ובפשטות.
6 אנחנו חולמים ורוצים לעבור למפעל מרווח הרבה יותר עם רצפת ייצור משמעותית, מקום למכונות ומשרדים כשלצידם גם מרכז מבקרים.