עליית מחירים שנכנסה השבוע לתוקף ברשת הפיצריות פאפא ג'ונס, עוד בטרם העלאת המע"מ, מבשרת אולי את מה שצפוי לנו בענף הפיצות ב-2025: הרשת, שמחזיקה יותר מ-30 סניפים בארץ ושמוכרת פיצות בסגנון אמריקאי, ייקרה את הפיצות המשפחתיות והענקיות בעד כ-3%, את ההזמנות הכמותיות בעד 19.5%, את הפיצה בגודל אישי במשלוחים ב-6.5%, ואת השתייה בכ-10%. את מחירי התוספות על הפיצה הקפיצה בעד כ-31%.
באחד הסניפים של הרשת אמרו לנו: "ההתייקרות גדולה. תראי: 10 פיצות מכרנו ב-430 שקל, עכשיו ב-490 שקל – 13% עלייה. זה 60 שקל הבדל". בדומינו'ס פיצה, אגב, עשירייה כזאת מתומחרת ב-410 שקל בלבד.
פאפא ג'ונס היא אחת משלוש רשתות אמריקאיות שפועלות בישראל: פיצה האט הכשרה (אם כי חלק מסניפיה פתוחים בשבת) ודומינו'ס פיצה בעלת נתח השוק הגדול מבין השלוש. לפאפא ג'ונס יש כ-6,000 סניפים ב-50 מדינות, והתדמית שלה היא פרימיומית יותר משל שתי המתחרות.
מבדיקה עולה שהמוכר בסניף צדק: כל ההזמנות הכמותיות התייקרו ברשת – מה שהופך אותה ליקרה מבין שלוש הרשתות האמריקאיות בתחום זה: שש פיצות נמכרות שם כעת ב-330 שקל במקום 276 שקל – 54 שקל יותר והתייקרות של 19.5%. בדומינו'ס: 276 שקל ובפיצה האט: 299 שקל.
שתי פיצות משפחתיות (גודל L) נמכרו בפאפא ג'ונס ב-118 שקל במבצע וכעת הן נמכרות ב-128 שקל, התייקרות של 8%. לשם השוואה: בפיצה האט דיל כזה נמכר ב-125 שקל. שלוש פיצות משפחתיות נמכרו בפאפא ב-177 שקל וכעת ב-189 שקל (כמו בפיצה האט), לעומת 165 שקל בדומינו'ס פיצה, שגם מציעה תוספת לכל אחת. זאת התייקרות של 7% בפאפא ג'ונס.
גם דומינו'ס העלתה מחירים במהלך השנה, אבל של מספר פריטים ושירותים קטן בהרבה: דמי משלוח שם עלו באפריל ב-25% – מ-12 שקל ל-15 שקל. בפאפא ג'ונס גובים 14 שקל על משלוח ובפיצה האט 12 שקל.
פיצה האט ייקרה גם מוצרים השנה, בהיקף מצומצם: דיל 2 משפחתיות + 2 תוספות ושתייה עלה ב-10 שקלים ל-139 שקל – התייקרות של כ-8%. רשתות כמו שמש, פרגו, עגבנייה וטוני וספה לא העלו מחירים השנה.
"הצונאמי שעובר על כולנו הוא מטורף. זה לא צחוק בכלל", טוען גורם באחת הרשתות. "עלויות כוח אדם ומזון זה פשוט מטורף ויש התייקרויות בחשמל ובמים". באחת הרשתות אמרו: "בסוף יש שחיקה גדולה ברווח כי כל חומרי הגלם התייקרו, וחייבים להמשיך ולפעול חכם ויעיל. אבל פיצה שורד כל תקופת משבר".
יריב חלפון, הבעלים של פיצה שמש וכעת גם של פיצה פרגו, אמר ל"ממון" שככל הנראה תהיה עליית מחירים בשמש, אך לא במוצר הנמכר ביותר: פיצה משפחתית ב-25 שקל: "עדיין לא קיבלנו החלטה, למרות שמחירי הגבינות עלו בצורה מטורפת. בפרגו אנחנו בוודאות לא נעלה מחירים, זה לא הכיוון בכלל".
"העלאה מינימלית"
מפאפא ג'ונס נמסר: "זוהי העלאת מחיר מינימלית וראשונה שאנחנו מבצעים זה כשנה, והיא מגלמת בתוכה רק חלק מהתייקרות הייצור, חומרי הגלם והמע"מ שהשתנה. חלק מהעליות אנחנו ממשיכים לספוג עלינו ונלחמים בשיניים כדי לא לגלגל אותן על הצרכן הסופי". בפיצה האט שוקלים העלאת מחירים, אבל ימתינו כדי לראות איך עליית המע"מ תשפיע על עלויות הרשת. בהאט מסרו כי "הרשת לא מעלה את מחירי הפיצות ותעשה הכל כדי לא לגעת במחירי הפיצות". בדומינו'ס פיצה אמרו שנשקלת העלאת מחירים בעקבות העלאת המע"מ, אבל אם תהיה – היא תהיה "הכי מינורית שיש".
"בסוף יש שחיקה גדולה ברווח כי כל חומרי הגלם התייקרו וחייבים להמשיך ולפעול חכם ויעיל. אבל פיצה שורדת כל תקופת משבר"






