אוכל: דוד אמזל הוא אופה מדופלם, שהביא את בשורת לחמי המחמצת אל קיבוץ גשר הזיו לפני 14 שנים כשפתח את המאפייה שלו "לחם טנא". אמזל למד אפייה ב-SFBI, ביה"ס לאפייה של סן-פרנסיסקו, ועבד במשך מספר שנים בבתי הקפה של אחיו, אייל, בברקלי. בשנת 2009 החליטו הוא ואשתו ויויאן לחזור לקיבוץ ילדותו.
במאפייה תמצאו לחמי מחמצת כפריים בהכנה מסורתית הכוללים תהליך ארוך, כולל התפחה של 12 שעות, ושימוש בקמחים מיוחדים, כולל קמח אמר - זן של חיטת מורשת, שכמעט שלא מוצאים ושלא עושים בו שימוש באפייה התעשייתית המוכרת. יש כאן גם לחמים טובים כמו לחם כפרי צרפתי, לחם פולנטה, לחם פרג מקמח מלא, לחם כוסמין ושיפון ועוד.
מה שהתחיל רק כמאפייה הפך ברבות השנים גם לבית קפה ומציעים כאן גם מאפים טובים כמו למשל קרואסון, סקונס אספרסו-שוקולד, דייניש שקדים לצד קפה טוב.
אם התמזל לכם תגיעו ביום שבו מכינים גם את הדייניש כנאפה שזו ורסיה עם ג'יבנה, שערות קדאיף ופיסטוקים.
בחורף יש כאן מרקים טובים שמכינה ויויאן, שאמנם גדלה בדרום-אפריקה, אבל למדה משכנה מרוקאית להכין מרק חרירה טעים, ובהיותה ציירת גם דואגת לעיצוב ונראות המקום.
בימי שישי יש ג'חנון תימני טוב שמכינה אורה, אמא של דוד, שיוגש לכם בידי נטשה, הבת הגדולה של ויויאן ודוד, שעובדת כאן יחד עם כמה מחבריה.
בכריכים יש אבוקדו נהדר ממטעי האבוקדו של הקיבוץ, סלט ביצים מצוין ועוד. המקום שוקק חיים ונראה שהפך למקום מפגש מבוקש על ידי תושבי האזור, מקום שמחליף קצת את חדרי האוכל הקיבוציים שהיוו פעם מקום למפגש ושיח.
רחוב: "לחם טנא" התמקם במבנה ישן של קיבוץ גשר הזיו סמוך לחורשה ולבסיס נטוש של הצבא הבריטי. המבנה הקטן שמעבר לכביש שופץ והפך לגלריה ובה תערוכות מתחלפות ואירועי מוזיקה ותרבות המתקיימים גם במבואת דק העץ שיצרו ברחבת הכניסה. בימים אלו מוצגת שם תערוכה בשם "עם הגב לים" המציגה תמונות מהאוסף הפרטי של אלי אביבי, האייקון התרבותי שעמד בראש "מדינת אכזיב" ושנקבר כאן בקיבוץ ב 2018. את התערוכה אצרו מאירה אסאו ואיתן שריף תוך שיתוף פעולה עם אלמנתו של אביבי, רינה אביבי.
עוד בקיבוץ, תוכלו להזמין חוויה מיוחדת דרך חיה וצחי סגל הבעלים של פיקאפ מומנט. הזוג הנעים והנחמד הזה מתחזק שני רכבי אספנות מסוג MG, האחד לבן משנת 1960 והשני אדום עז מ-1970, ומשכיר אותם בשילוב מגוון תכנים באזור כאשר הם יסיעו אתכם לנקודות מרהיבות בדרך.
כך אפשר למשל להגיע לפארק גורן ולצפות במבצר המונפורט עם סלסילת פיקניק ואפשר לבחור בסיבוב קולינרי מקיף שיעבור בין פוד-טראק, מאפיות, בתי קפה ומסעדות באזור.
ניתן גם לבקש להגיע לנקודה רומנטית על חוף הים או בנקרות של ראש הנקרה שעוד רגע ישובו ויפתחו לקהל הרחב. בנוסף תוכלו ליהנות מבירה Segal, שזו בירת חיטה שצחי מבשל בעצמו.
זוהי דרך מקורית ומהנה לגלות את האזור.
לחם טנא. קיבוץ גשר הזיו. 052-6639913 פיקאפ מומנט. 058-6060573








