אוכל: מסעדת מגדלנה, הסמוכה לכנרת לא רחוק מהיישוב מגדל, נכנסת לשנה ה-12 שלה, וממשיכה לספק חוויה קולינרית יוצאת מן הכלל בהובלת השף והבעלים יוסף (זוזו) חנא, שלא מפסיק לסקרן ולהפתיע.
פעילות המסעדה נפגעה במלחמה, ובימים אלו, עם שובם של המטיילים לצפון, עובדים כאן על השבת התפריט העשיר והמגוון וגם מתכננים מנות חדשות. תמצאו כאן אוכל מצוין, המייצג את המטבח הערבי, בדגש על זה הגלילי, המקומי, עם השראות גם ממטבחי סוריה, לבנון, ירדן וגם מטבחים בינ''ל שהשף אוהב, ואפילו קריצה לשווייץ שאליה נגיע בסוף.
חנא, שמגיע מהכפר ראמה, מביא עימו מורשת קולינרית וגם תרבות אירוח שספג משני הוריו שניהלו בית הארחה ואולם אירועים במשך שנים רבות, והשירות והאירוח במסעדה הם בעלי חשיבות עליונה עבורו.
מומלץ להזמין מספר מנות ראשונות אל מרכז השולחן ולחלוק, אבל בכל מקרה חייבים להזמין את מנת המקדוס, חצילונים בלאדי כבושים וממולאים בתערובת של אגוזים, פלפל שאטה, שום ופטרוזיליה - המוגשים עם קונפי שום וסלסת עגבניות.
אל תפספסו גם את הטאבולה בוורסיה של מגדלנה, שכוללת הרבה נענע, בצל ירוק, פיצוחים טחונים ועגבניות. במקום שימוש בהרבה בורגול מכינים אותה כאן רק עם מעט גריסים וגם עם הפתעה בדמות קוביות קטנות של קונפי דלעת, שמוסיפות טעם ומרקם. קונפי הדלעת דורש ידע והכנה ארוכה, וכולל שימוש בדלעת לבנה (קרעה), שעוברת תהליך השרייה במי סיד ואז בישול ארוך במים עם סוכר ועלי גרניום. התוצאה נהדרת.
השישברק מעולה ומוגש עם רוטב יוגורט עיזים עדין ומאוזן. הכיסונים דקים עם בצק עדין וכמעט נימוח ואת הטעם משלימים צנוברים קלויים, נענע ומיקרו עלים, שמוסיפים כאן הן לנראות והן לטעם.
גם המנות בהשפעות הבינ''ל דוגמת הסביצ'ה, הקרפצ'יו והסשימי - טעימות מאוד ומאפשרות לגוון בטעמים. לחובבי העראייס יש כאן מנה של מיני עראייס במילוי בשר טחון ותיבול מעולה, שזוללים בשלושה ביסים כל אחת ונהנים מכל ביס.
בעיקריות אני ממליץ להזמין את הקבב, שנקרא קבב פח'ר אלדין, על שם מסעדה בעמאן, שהקבב שלה הוא המועדף על משפחת המלוכה הירדנית, ומשם שאב השף חנא השראה.
צלעות הטלה המוגשות עם פריקי ושעועית ירוקה גם הן מצוינות, עסיסיות ומלאות טעם, ומדגישות את ההבנה והתשוקה שיש לחנא לחומר גלם מקומי ולשימוש בו.
האהבה של חנא לאזור והמורשת שלו הובילה אותו לכתוב ולהוציא לאור ספר מרהיב מלא במתכונים, תמונות וסיפורים בשם "שולחן גלילי", שבינתיים קיים רק באנגלית ושניתן לרכוש במסעדה.
בקינוחים יש עטאייף (קטאייף) אגזוים שמוגש עם סורבה קוקוס ויש את קינוח לילות ביירות הידוע, מבוסס שכבת סולת עדינה וקרם שמנת ומסקרפונה, והכל טובל בסירופ של דבש, זעפרן ומי זאהר.
בריז'יט, אשתו של חנא, היא קונדיטורית ועם שורשים שווייצריים והיא תרמה לתפריט הקינוחים ורסיה של עוגת גבינה עם חמאה שרופה המוסיפה צבע וטעם ממכר, וגם את קינוח הפריס-ברסט בתוספת פיסטוק שמומלץ לנסות.
רחוב: מסעדת מגדלנה נמצאת במתחם צומת מגדל, וחולשת על כל הקומה העליונה של אחד ממבני המרכז המסחרי שבחלקו צופה אל הכנרת. בסמוך נמצא אתר עתיקות בשם מגדלא, הכולל מבני ציבור עתיקים וכנסייה מהתקופות הרומית והביזנטית.
העיר מגדלא הייתה החשובה ביותר לחופי הכנרת עד להקמת העיר הטבריה, ומוכרת גם כמקום הולדתה של מריה מגדלנה. בעיר העתיקה עסקו בדייג ובמלאכת המלחת דגים ושרידי סירת דייג עתיקה נמצאו בשנת 1986 בכנרת, בתקופה שבה הייתה בשפל, והיא מוצגת במוזיאון אדם בגליל המוכר גם כבית יגאל אלון הנמצא בקיבוץ גינוסר - צפונית למסעדה.
באזור תוכלו למצוא תצפית מרהיבה הנשקפת ממצפה ארבל, סמוך לקיבוץ רביד, הקרוי על שם סמ"ר ארבל רייך מקיבוץ יובלים, שנהרג בקרב ברצועת עזה בשנת 2007. לפניכם תשתרע הכנרת במלוא יופיה כשהרי הגולן ברקע.
הגן הלאומי ושמורת הטבע הר ארבל, גם היא בסמוך, ותוכלו לבחור בין מספר מסלולים, גם קלילים לכל המשפחה וגם מאתגרים למיטבי לכת. הנופים יפים במיוחד בעונה זו של השנה וכיף לשוב אל אזורים שמהם נעדרנו חודשים רבים בשל המצב הביטחוני.
מגדלנה. מתחם הגליל, כביש 90, מגדל. 04-673-0064