תפנית דרמטית במגעים להרכבת הקואליציה באוסטריה. לאחר כישלון השיחות לממשלת הרמזור בין השמרנים לניאו-ליברלים והסוציאל-דמוקרטים, והתפטרות הקנצלר קרל נהאמר מתפקידו ומהנהגת השמרנים, הודיע אלכסנדר ון דר בלן, נשיא אוסטריה, בתום פגישה עם נהאמר, כי נהאמר יישאר בתפקידו עד יום ראשון, ולאחריו ייקבע לו מחליף זמני ממפלגת השמרנים או הירוקים המרכיבות את הקואוליציה.
ון דר בלן הודיע כי ייפגש היום עם הרברט קיקל ויעניק לו את המנדט לנסות ולהרכיב את הקואליצייה הבאה. מנהיג מפלגת החירות, מה שפותח את הדלת לאפשרות כי לראשונה תורכב ממשלה אוסטרית בראשות מפלגת ימין קיצוני, מאז השואה. מפלגת החירות אמנם שירתה בעבר בקואוליציה, אך מעולם לא היה קנצלר מטעמה.
מפלגת החירות, בעלת קו אנטי-אירופי, נגד מהגרים ופרו-פוטין, זכתה בבחירות בספטמבר עם 29 אחוזים מהקולות, אך המפלגות האחרות ניסו למנוע את כניסתה לממשלה. החרם עורר זעם רב בציבור האוסטרי, המתבטא בסקרים הנוכחיים, שם המפלגה זוכה לתמיכה של 35 אחוז.
במפלגת העם, שבה החליף כריסטיאן שטוקר את נהאמר בראשות המפלגה, מתחילים להשמיע קולות אחרים לגבי האפשרות לשבת עם מפלגת החירות. שטוקר, שבעבר חלק עם נהאמר עמדה המונעת כל מו"מ עם קיקל (ואף טען כי הוא מהווה "סיכון ביטחוני" לאוסטריה), כבר הצהיר כי לא יסרב אם יוזמן לשיחות עם מנהיגי מפלגת החירות.
הכישלון להותיר את מפלגת החירות מחוץ לממשלה, והפנייה לראשיה להקים ממשלה, הביאו לקריאות לחזרתו של סבסטיאן קורץ לפוליטיקה. קורץ, ששירת כקנצלר אוסטריה בקואליציה של השמרנים עם מפלגת החירות, מסר דרך מקורביו כי הוא אינו מעוניין לחזור לפוליטיקה.







