ספקים גדולים בענף המזון עם מחזור מעל 300 מיליון שקל יוכלו שוב לרכוש ספקים קטנים יותר. ועדת הכלכלה ביטלה אתמול את הוראת השעה להקפאת המיזוגים בענף המזון, שהיה בתוקף במשך שנה וחצי. יור הוועדה ח"כ דוד ביטן הסביר: "במשך כל התקופה לא נעשה דבר על ידי הממשלה לרסן את עליות מחירי המזון ולכן אי-אפשר לעצור את המשק. לא קיבלתי שום חוות דעת ושום התחייבות שאם נעצור מיזוגים המחירים ירדו".
החוק אסר על חברות כמו תנובה, אסם וטמפו, לרכוש חברות מזון קטנות על רקע הריכוזיות הגדולה בענף המזון שבו שולטים כ-10 ספקים גדולים - זאת עד שצוות בין-משרדי שעוסק בהפחת הריכוזיות והגברת התחרות יסיים את עבודתו.
ביטן סיכם ואמר כי הממשלה הקימה ועדה ועכשיו מבקשת תוספת זמן. "אני לא חושב שמן הראוי לתת לכם תוספת זמן. אתם יכולים לפתור את הבעיה הזו בכך שתיתנו לחברות שביקשו מיזוג התראה שאתם בוחנים פירוק ויכול להיות שזה יקרה אחרי שתסיימו את הבדיקות".






