אוכל: בית תאילנדי היא מוסד של אוכל ותרבות תאילנדית במרכז ת''א, שנכנסת אל שנתה ה-29, ואחרי שהייתה פורצת הדרך של המטבח התאילנדי בישראל ממשיכה גם להיות האורים והתומים בתחום. התפריט רחב ומגוון, ומביא לידי ביטוי אזורים תרבותיים וגיאוגרפיים שונים מתאילנד, עם דגש על מנות מהאזור הכפרי של איסן בצפון מזרח המדינה, המאופיינות בשימוש בחומרי הגלם הכי טריים שיש לטבע להציע.
יש גם מנות מאזור דרום תאילנד, המאופיינות בחלב קוקוס ומחיות קארי, ויש מנות המייצגות את אוכל הרחוב, וגם ייצוג של האוכל התאילנדי המודרני, שספג לאורך השנים השפעות של מטבחים שכנים דוגמת אלו של מלזיה וסין.
הנאמנות שיש כאן לאוכל ולמקורות שלו היא יוצאת דופן, ויריב מלילי, הבעלים, לא מתפשר על דבר. החל בחלב הקוקוס שמייצרים כאן משבבי אגוזי קוקוס טריים, הירקות התאילנדיים המיוחדים שהוא מגדל בחווה מקומית, השימוש בדגה ובשר מקומי ואיכותי, הכנת כלל המחיות והרטבים, ושמירה על מסורות המטבח התאילנדי דרך טכניקות בישול, הגשה ובעיקר הבנה עמוקה וכבוד לתרבות, שבה התאהב מלילי בשנות ה-80, ושאותה החליט להביא ארצה.
בתרבות התאית נהוג לאכול בחברה מנות משותפות המוגשות למרכז השולחן - מה שמאוד מתחבר לתרבות הישראלית, ולכן אני ממליץ להזמין כאן אוכל בשיטה זו.
בראשונות יש מנות שכבר מוכרות לכולם כמו סלט סום טאם המבוסס על רצועות פפאיה ירוקה, וגם מנות מיוחדות ומצוינות כמו יאם פלה הנג - סלט חריף עם משחק של מרקמים המבוסס על דגי מליטות קטנות מיובשות, עם סלרי, בצל סגול ופלפלים חריפים. למי שמחפש משהו עדין יותר יש את מנת היאם סום או - סלט דג קצוץ ומטוגן עם פומלה ולמון גראס.
באגף הבשר מנת הנאה יאנג מעולה - נתחי בקר עסיסיים ורכים צלויים בטכניקה תאילנדית ומוגשים לצד אורז דביק ורוטב חריף שאי-אפשר להפסיק לאכול. את האורז הדביק מומלץ להזמין לליווי כל הארוחה ולטבול איתו ברטבים ובמנות השונות והוא ממלא בתאילנד את התפקיד שהלחם ממלא עבורנו.
פלה טוט טאם טנג היא מנה של לברק שלם מטוגן המוגש כשלצידו מלפפונים, עגבניות, שום, בוטנים, רוטב דגים ולימון - שתוכלו להזמין בתור מנה עיקרית. מנת פאד פיקנג פה נאה - בקר מתובל במחית שורשים חריפה מאוד שמכינים כאן במכתש ועלי ושנקראת ג'אנגל קארי ומוגש עם חצילים תאילנדיים ובזיל תאילנדי הגדלים בחווה של המסעדה, היא מנה עיקרית נהדרת גם כן.
בגזרת המרקים תמצאו את האנטיביוטיקה המושלמת לחודשי החורף - מרק טום יאם מעולה והכי תאילנדי שיש, לצד מרק של אווז בשם קאו לאו פט. יש כמובן מנות פאד תאי ומנות טובות מהווק מבוססות על סוגי אטריות שונים בין אם מאורז, משעועית או מביצים, וגם מגוון מנות מבוססות חלב קוקוס.
התפריט יעיל וברור, והצוות, תחת ניהולו של איציק אסייג, חבר ילדות של יריב מלילי, אדיב ולבבי, ויעזור לכם בבחירה בידענות ומקצועיות מרשימים.
לק, אשתו התאילנדית של מלילי, היא בשלנית מעולה והחדר בחלקה האחורי של המסעדה נקרא על שמה, ובו ניתן לקיים ארוחות ואירועים פרטיים.
רחוב: בית תאילנדי שוכנת ברחוב בוגרשוב 8, בין רחוב הירקון לרחוב בן יהודה, וקרוב מאוד אל קו החוף והטיילת, שנעים ללכת בה בחודשי החורף וליהנות מהנוף לים.
כדי להגיע אל הטיילת חוצים את גן לונדון הבנוי בכמה מפלסים, ובו גם אנדרטה בדמות ספינת מעפילים לזכר מאבק ההעפלה בתקופת המנדט הבריטי. בדרך תעברו ליד בוגרשוב 5 שבו התגוררה בשנותיה האחרונות המשוררת רחל.
הרחוב נקרא על שם חיים בוגר (בוגרשוב), שהיה פעיל ציוני וממקימי הגימנסיה העברית הרצליה, ושהתנגד לקריאת רחוב על שמו, ואף שינה את שמו לאחר שקראו לרחוב על שמו בעודו בחיים.
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, ת”א. 03-517-8568









