הוא קיבל את אות מצטיין הנשיא לפני שנה וחצי. לחם במשך יותר משנה בעזה – בסדיר ובמילואים. ודווקא במהלך חופשה עם המשפחה באי קוסמוי שבתאילנד, הלוחם רותם יעיש נהרג בתאונת אופנוע טרגית.
יעיש, שהתגייס בדצמבר 2021 לחטיבת גבעתי והמשיך אחר כך לקורס מ"כים, נהרג ביום שישי האחרון. הוא היה הבכור מבין שלושה אחים. ארונו יובא ככל הנראה לארץ בהמשך השבוע.
דודו של רותם, דרור, ספד לו בפייסבוק: "בשנה וחצי האחרונות לחמת בעזה. כמה תפילות, כמה דאגות, כמה פחדנו מצמד המילים 'הותר לפרסום'. כל אירוע הכי קטן – המתנו לשמוע שאתם לא שם. איבדת חברים לנשק, פקודים, מפקדים. אחיין יקר שלנו, היית מצטיין נשיא, כל מה שנגעת בו, הצלחת. גבר אמיתי, צנוע ונחוש, צמד מילים נדיר בעולם שלנו.
"יצאת מעזה כמו אריה, לא לפני שהשארת אחריך דור של חיילים", הוסיף הדוד, "התמלאנו בגאווה על זה שסגרת מעגל והענקת את הכומתה שלך לאחד מהם בסוף המסלול, בדיוק כמו שאתה קיבלת את כומתת המפקד. רק לפני שבוע יצאתם לחופשה חלומית, כל המשפחה, בתאילנד. איזה תמונות שלחתם, כמה שמחנו לראות אתכם נהנים ביחד. וביום שישי הטלפון מצלצל ואני מקבל את הבשורה - רותם נפטר. כואבים, המומים, לא מעכלים".
אמו של רותם, תהל, התראיינה ל-ynet בשנת 2022 וסיפרה על יום גיוסו: "חיבקנו ועודדנו המון, דיברנו על הפרק החדש שרותם מתחיל והתרגשנו מאוד". שנה אחר כך היא והמשפחה היו גאים במיוחד, כשרותם קיבל את אות מצטיין הנשיא בטקס המסורתי שמתקיים ביום העצמאות. "אני עולה עכשיו לקו יחד עם החיילים שלי. אני שמח להיות בתפקיד", אמר אז רותם. כשנשאל למי סיפר ראשון על ההצטיינות, ענה: "לאמא". בתשובה לשאלה מה ישראלי בעיניך, אמר אז: "לצאת הביתה על מדים, וערבות הדדית".
חצי שנה אחר כך החלה מלחמת חרבות ברזל. רותם לחם בעזה מתחילתה ועד ממש לאחרונה, רוב התקופה בשירות סדיר ואחר כך גם כמה חודשי מילואים. ודווקא עכשיו, כשאמור היה להתחיל במסלול חייו האזרחיים, הוא הלך לעולמו.







