סוף לאבסורד של חובות חיילי המילואים? המוסד לביטוח לאומי הודיע אתמול שהקפיא חובות ‏בסכום כולל של 65 מיליון שקל למשרתי המילואים העצמאיים, על רקע קידום חקיקה שתעניק פתרון ‏רטרואקטיבי לבעלי החוב עבור 2023 ותמנע צבירת חובות גם ב-2024. ‏
החובות נוצרו בעקבות המלחמה והצורך של חיילי מילואים עצמאים להחזיר כספים שקיבלו, אף ששירתו תקופות ‏ארוכות במילואים והפסידו הכנסות גבוהות. כזכור, המוסד לביטוח לאומי טען בעבר כי אין בכוחו למנוע את ‏דרישות החזרי הכספים והתשלומים מחיילי המילואים כל עוד החוק הקיים אינו משתנה, ואכן, בימים אלה מקודם ‏שינוי בחקיקה.‏

סוגת רכשה מדנשר את מותג הפופקורן

חברת סוגת שבבעלות קרן ההשקעות פורטיסימו ממשיכה להרחיב את מגוון המוצרים שלה. ל"ממון" נודע כי סוגת רכשה מידי חברת ההפצה דנשר את המותג הפרטי שלה לפופקורן המיובא מארה"ב. הפופקורן נמכר באריזות להכנה במיקרוגל ומחזור מכירותיו כ-10 מיליון שקל לשנה. סוגת, יצרנית הסוכר, נרכשה על ידי פורטיסימו ב-2019 ולאחר מכן מוזגה עם חברת מלח הארץ, יצרנית מלח, שהייתה גם היא בבעלות הקרן. החברה הממוזגת כוללת את עץ הזית, טחינה אל ארז ותבליני פרג. הפופקורן של דנשר מתחרה ב"פופ סטאר" של ליימן שליסל.

פשרה בתביעה ייצוגית: 10 שקלים לחברי מועדון רמי לוי

בעקבות פשרה בתביעה ייצוגית: לקוחות קיבלו הודעת סמס ולפיה הם יכולים לממש שובר דיגיטלי בשווי 10 שקלים בסניפי רמי לוי, עד 12 באפריל, אחרי שהרשת התחייבה לפצות לקוחות בכ-465 אלף שקל. אם מלוא הסכום לא ימומש על ידי צרכנים – היתרה תועבר אחרי 9 חודשים לקרן לתביעות ייצוגיות. הקופון ניתן אחרי תובענה ייצוגית שהוגשה על ידי צרכן באמצעות עו"ד אהוד גרי נגד הרשת, שבה נטען כי רכש מוצרים באמצעות מסופון ושילם סכום גבוה מבקופה.