אחד האתגרים באילת, לפחות בכל הנוגע לקהל שומר כשרות, הוא למצוא מסעדות כשרות ברמה גבוהה. לפני כעשרה חודשים נפתחה אחת כזו שיכולה להיות בחירה מוצלחת לכל מי שמחפש מסעדה איטלקית. "קאזה לונה", המסעדה החדשה במלון הרודס פאלאס, מרשת מלונות פתאל, שפתוחה גם לקהל הרחב, היא בר אוכל איטלקי כשר שמעוצב כמו המסעדות הקטנות באיטליה, עם מפות משובצות בצבע אדום לבן ומטבח פתוח שבו אפשר לראות את שלומי דגן, השף המוכשר, מכין את מנות הפסטה המצוינות.
1 צפייה בגלריה
yk14224413
yk14224413
(צילום: רוני בלחסן)
התפריט מציע אוסף קלאסיקות איטלקיות עם טוויסט ישראלי. הלחמים המעולים נאפים במקום, הפיצות, מבצק אוורירי במיוחד, יוצאות מתנור עץ (אהבתי מאוד את הפיצה הסיציליאנית עם אנשובי, צלפים, זיתי קלמטה ועלי בזיל (65 שקל). גם הפסטות היו עשויות בצורה מושלמת. טעמנו את הפנה ברוטב רוזה ופרמז'ן (65 שקל) ואת הלינגוויני ברוטב פוטנסקה (65 שקל). שתי מנות מוצלחות ונדיבות.
את הארוחה פתחנו עם כמה מנות קטנות נהדרות כמו סביצ'ה דג ים עם שקדים קלויים ופילה חצילים מעושנים (64 שקל), קפרזה בורטה עם עגבניות שרי, בצל סגול, עלי ריחן, צנובר קלוי, שמן זית, מלח אטלנטי וקרם בלסמיקו (62 שקל), וארנצ'יני כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה בלווי איולי וסלסת עגבניות (62 שקל). לעיקרית לקחנו פילה דניס על מצע ריזוטו פונגי שמן כמהין ופרמז'ן (105 שקל). הדניס היה עשוי בצורה מושלמת והריזוטו היה ליווי נפלא.
קאזה לונה. מלון הרודס אילת. 08-638004