מחלקת הבג"צים בפרקליטות תשלים את טיוטות התשובה של המדינה לעתירות שיוגשו נגד העסקה, שקוראות למנוע את שחרור מחבלי חמאס. במקביל, מחלקת החנינות במשרד המשפטים תכין את טופסי השחרור והבקשות לגורמים השלטוניים השונים לחון את האסירים שישוחררו. כל זאת, במטרה לקרב את הוצאתה לפועל של העסקה עם חמאס, אם תיחתם.
משרד המשפטים והשב"ס נערכים לפרסם את שמות המשוחררים כדי לאפשר 48 שעות ערעור על השחרור לבני משפחות קורבנות הטרור. גורמי פרקליטות צפויים לפנות למשפחות הקורבנות שהמחבלים האחראיים להם ישוחררו – כדי שיוכלו למצות את הליכי הערעור על שחרור המחבל המסוים שפגע בהם, אם ירצו לעשות כן. במקביל, צוות של מחלקת הבג"צים יעסוק בהכנת טיוטות התשובות לבג"ץ, לגבי כל אסיר ואסיר בנפרד.
עם זאת, גורמים משפטיים רמי דרג אומרים שהעסקה עם חמאס צפויה להיות מאושרת על ידי בג"ץ במהירות שיא, והוא צפוי שלא להידרש לפרטי המקרים אלא לקבוע שהם "לא שפיטים מוסדית" – כלומר מדובר בהחלטות בעלות משמעות מדינית וביטחונית עליונה שבהן בית המשפט העליון אינו מתערב.
גורמי מחלקת החנינות, מחלקת הבג"צים, שב"כ, שב"ס, הפרקליט הצבאי וגורמי ביטחון נוספים כבר נערכים ליישם את החלטת הממשלה הצפויה על המתווה הכולל לשחרור האסירים. במחלקת החנינות, למעשה, מצויה זה שנים תוכנת אסירים שבה נתונים לגבי כל האסירים הביטחוניים במדינה על פי פילוח – פרטי האסיר, פרטי העבירה, שנות ריצוי העונש וגם כוכבית: מי עם דם על הידיים. התוכנה יכולה למפות מיד את שמות האסירים העונים לקריטריונים של השחרור. מיד לאחר מכן יוכן "כתב שחרור" לכל אסיר.
לאחר מכן, ינוסחו כתבי החנינה של כל אסיר. אסירים אשר נדונו על ידי בתי משפט אזרחיים בישראל יזכו לחנינה של הממשלה ונשיא המדינה.