אלו בדיוק המשחקים שבנו ליוסי אבוקסיס את הקריירה, המעמדים שהוא הכי אוהב. קרב גביע, נוקאאוט מול קבוצה עדיפה.
זו הזדמנות לאמלל את היריבה, לחלץ איזה 0:1 ולצחוק כל הדרך אל השלב הבא. אם צריך, גם לזרוק כמה הערות לשופט, לספוג אדום ולעלות ליציע כדי להטריף את השחקנים שלו (החלק הזה דווקא כן קרה). אלא נראה שהמאמן הוותיק ממציא את עצמו מחדש. במקום להסתגר, מהרגע הראשון מכבי נתניה שלו באה לשחק פתוח – גם אם מדובר במכבי חיפה בסמי עופר. במבחן התוצאה זה לא עבד.
מה שקיבלנו על הדשא הוא קרב שקול והתקפי עם שתי קבוצות שבאו להשיג הכרעה וממש לא התחשק להן להעביר 120 דקות, אלא שזה נכנס רק בצד אחד. דווקא איתן אזולאי, שעבר בקיץ לירוק, שיחרר כדור אדיר לרשת של שריף כיוף בדקה ה-62 ורץ "לא לחגוג" מול האקסית. זה הספיק. והאמת, אם היה נגמר 3:2 לאורחת, אף פעם אחד לא יכול היה להתלונן על קיפוח.
נתניה, שהגיעה עם חמישה ניצחונות משישה משחקים בכל המסגרות, המשיכה להיראות נהדר ולהגיע למצבים מצוינים – כולל טיל של מקסים פלקושצ'נקו בכדור חופשי מרחוק, שנהדף בקצות האצבעות של כיוף. פעם נוספת, בעיטה חזקה של איגור זלאטנוביץ' פגשה את המשקוף – אבל אלו רק שתי דוגמאות. איפה הייתה נתניה הזו בתחילת העונה?
אבל עם כל הכבוד לכדורגל השמח, במדד היעילות ניצחה חיפה, והכרטיס לרבע הגמר בידיים שלה. (שמעון אלבז)
לא החזיקה מעמד
נגמרה החגיגה, מחזיקת הגביע הודחה כבר בשמינית הגמר. מכבי פ"ת, שהגיעה במצב רוח מרומם מהליגה, עלתה ליתרון מול סכנין כבר בדקה ה-6, בזכות עידן ורד בן ה-36 שמוכיח שעדיין יש לו כדורגל ובהמשך כמעט סגר צמד, אבל המארחת שמצאה את עצמה בעשרה שחקנים בדקה ה-48, אחרי שעדן שמיר הורחק בעקבות מרפק ששלח לפניו של עומר אבוהב, ואיבדה את השליטה.
סכנין, שנאלצה להתמודד ללא המאמן סלובודן דראפיץ' המורחק, התעוררה במחצית השנייה וניסתה לנצל את היתרון המספרי. קהל גדול לא היה במושבה, אך 759 צופים ראו את המחליף עבדאללה חליחל מסדר שוויון 1:1 בדקה ה-79 ושולח את המשחק להארכה. למזלם של הלוזונים, השוער מרקו וולף תפס יום והשאיר את פ"ת במשחק עד לדו-קרב הפנדלים. שם זה כבר לא הספיק, עם החמצות של אלון אזוגי ותמיר גלזר מפ"ת – סכנין ניצחה 2:4 וחגגה עלייה לרבע.
מעל חומת עכו
הפועל עכו קיבלה את בית"ר ירושלים במצב הכי אידיאלי מבחינתה כדי להפוך להפתעת שמינית הגמר. הצהובים-שחורים הגיעו שפופים אחרי ה-4:1 מול ריינה, וגם תנאי הדשא הגרועים באצטדיון הטרידו מאוד את ברק יצחקי, שאכל שם מרורים בסיבוב הקודם מול קריית-ים מליגה א'.
הקבוצה מהלאומית צופפה והקשתה על השחקנים הטכניים של בית"ר, אלא שהברקה אחת בדקה ה-38 הספיקה לירושלמים כדי להמשיך לרבע: ירדן שועה הניח כדור גאוני על הראש של לי-און מזרחי שנגח עם כל העוצמה לרשת של ניקולה ג'ורקוביץ'.
ליצחקי אין יותר מדי מה לקחת מהמשחק הזה מלבד העובדה שפירק עוד מוקש. עכשיו הוא צריך לעשות חושבים איך הוא דואג לחזור לתמונת האליפות אחרי שהקבוצה שלו איבדה גובה בשבועות האחרונים. (לירן ביטון)








