ג‘ו ביידן, נשיא ארה"ב היוצא, בהחלט לא מתכוון להתערב ולעכב את ביצוע החוק שמחייב את סגירת טיקטוק – כך לפחות מסר אתמול גורם בביית הלבן לסוכנות הידיעות רויטרס. אותו גורם אף הוסיף כי אין לו סמכות לעשות זאת.
משתמשים שינסו לפתוח את האפליקציה, צפויים החל מיום ראשון לראות הודעה קופצת שתפנה אותם לאתר עם מידע על האיסור, אבל רשת NBC דיווחה כי הממשל היוצא בודק אפשרויות להותיר את טיקטוק זמינה עד שני, כדי להשאיר את כאב הראש לנשיא הנכנס.
1 צפייה בגלריה
yk14226342
yk14226342
(צילום: Dado Ruvic, רויטרס)
טראמפ שוקל לחתום על צו נשיאותי שישעה את אכיפת האיסור, אבל לא ברור כיצד יוכל למנוע אכיפת חוק חתום. טראמפ שינה את דעתו בנושא טיקטוק לא פעם, ולפחות כרגע מתנגד לאיסור.
החוק שנחתם באפריל מחייב איסור על הורדות חדשות של טיקטוק כל עוד חברת האם ByteDance, הקשורה למשטר בסין, מסרבת למכור את 60 אחוזי השליטה שלה. טיקטוק, מצידה, כבר מוכנה להחשיך את האפליקציה בעצמה ביום ראשון: "אנחנו מחשיכים, הפלטפורמה נסגרת", אמר עורך הדין של טיקטוק, נואל פרנסיסקו, לבית המשפט העליון. השבתת טיקטוק בארה"ב עשויה גם להפוך את האפליקציה לבלתי זמינה עבור משתמשים במדינות רבות אחרות.
הסגירה של טיקטוק מגיעה על רקע השליטה המכרעת של ממשלת סין באפליקציה, שמעלה חשש כבד לכך שנתונים חשובים על יותר מחצי מאוכלוסיית ארצות-הברית, ידלפו לידי מדינת אויב – מפרטי אשראי, ועד פרטים אישיים.
"טיקטוק היא פלטפורמה פנטסטית", אמר אתמול היועץ לביטחון לאומי הנכנס של טראמפ, מייק וולץ. מנכ"ל טיקטוק, שו זי צ'יו, הוזמן להשבעה של טראמפ ויישב ביציע הכבוד.