הפועל חיפה קיבלה אמש טעימה ראשונה מהחיים בלי גיא מלמד, שעומד כנראה לחצות את הכביש לצד הירוק של העיר, עם הפסד 2:1 להפועל ת"א (מהליגה הלאומית, להזכירכם) בשמינית גמר הגביע.
מלמד שיחק במחצית הראשונה, אבל ספג בוז מאוהדי קבוצתו בכל נגיעה ונראה כמו צל של עצמו. בהפסקה הוא התלונן על פגיעה בקרסול והוחלף, אבל זה נראה יותר כמו פציעה דיפלומטית.
2 צפייה בגלריה
yk14226676
yk14226676
(פיבן ונסאר מזנקים לרבע הגמר | צילום: נחום סגל)
הפועל ת"א, שרשמה ניצחון שישי ברציפות בכל המסגרות מאז הגעתו של אליניב ברדה, נראתה במחצית הראשונה כמו קבוצת ליגת על לכל דבר וגם כבשה פעמיים. יזן נסאר הבקיע כבר אחרי שתי דקות מבישול של רוי קורין, ושחר פיבן (43) נגח את השני בבכורה שלו. אחרי ההפסקה האורחים נסוגו לשערם ופרנאן מאיימבו (79) צימצם בנגיחה, אבל זה לא היה היום של הפועל חיפה.

ההצגה של שגיא דרור

העולה האחרונה לרבע הגמר היא הפועל ר"ג, שמחצה בבית 0:7 את רמה"ש במפגש על טהרת הלאומיות, עם הצגה של שגיא דרור, שכבש לא פחות משישה שערים. ר"ג רשמה משחק 12 בכל המסגרות ללא הפסד, ועלתה לרבע גמר לראשונה מאז עונת 2016/17. רמה"ש, שנמצאת בקשיים כלכליים, החלה לשחרר את שחקני המפתח שלה כדי לחסוך בעלויות, ושעות ספורות לפני המשחק העבירה את השוער מתן עמבר לנוף הגליל.
2 צפייה בגלריה
yk14226767
yk14226767
הפרס הכפול של שגיא דרור
דרור כבש את שני הראשונים שלו רק בדקות ה-34 (כדור חופשי) וה-39. דרור הבקיע גם בדקה ה-51 מהנקודה הלבנה, וארבע דקות מאוחר יותר ר"ג קיבלה עוד פנדל אותו הפך גידי קאניוק ל-0:4. ההמשך היה כולו של דרור, שהבקיע עד לסיום עוד שלושער בדקות ה-78, ה-83 (כדור אדיר מהאוויר, בישול של מוטי ברשצקי בבכורה המחודשת) וה-86 (כדור חופשי מרהיב נוסף).
זו הייתה השישייה השלישית בגביע המדינה מסיבוב ח' והלאה. ב-1974 עשו זאת יצחק שום מהפועל כפר-סבא ב-0:10 על טירת כרמל ויעקב רובינשטיין ממכבי פ"ת ב-1:15 על לזרוס חולון.
הגרלת רבע הגמר תתקיים ביום ראשון, בהשתתפות באר-שבע, מכבי חיפה, בית"ר ירושלים, סכנין, ריינה, מ.ס אשדוד, הפועל ת"א והפועל ר"ג. (ספי פסטרנק)