1. ניסיונות מרמה ושיטות מתוחכמות של אזרחים וחברות במטרה להשתמט מתשלומי מסים הם תופעה נפוצה בעולם כולו. ההמצאות עולות על כל דמיון, ורשויות המס בכל העולם נאלצות כל פעם מחדש להמציא חוקים ותקנות כדי לאכוף את תשלומי המס ולתפוס את הרמאים, המעלימים ואלו שמנצלים פרצות בחוק.
1 צפייה בגלריה
yk14242680
yk14242680
(צילום: שאטרסטוק)
2. ישראל אינה יוצאת דופן בתחום הזה, ויש אפילו מי שטוענים ששלל ההמצאות והפטנטים של הישראלים עולה על זה של משתמטי המס במדינות רבות אחרות. לראש מעשי המרמה כאן טיפסו בשנים האחרונות מפיצי החשבוניות הפיקטיביות, שגרפו עשרות מיליארדי שקלים של רווחים מרשויות המס.
3. הבשורה הטובה: חגיגת החשבוניות הפיקטיביות כנראה מסתיימת בעצם הימים האלה, בעקבות חקיקת "חוק חשבוניות ישראל", המחייב אישור מראש לעסקאות. הבשורה הרעה: כדי לבלום רמאויות מס יוזמת כעת רשות המסים שלל חוקים – חובת דיווח על כל השכרת דירה מהשקל הראשון, חובת מידע על השכרה ב-Airbnb, חובת התקנת דלקן לעסקים, איסור לעסק להוציא יותר מ-200 אלף שקל במזומן בשנה, והצגת קבלה על כל שיפוץ בנדל"ן. מה שברור הוא שהרמאים מחפשים כבר שיטות השתמטות חדשות. הסיפור הזה לעולם לא ייגמר.