מסעדת אומניה שבדיר אל-אסד היא הפתעה עצומה: טעימה, מיוחדת ויפה. היא מכוונת גבוה, עם מטבח ערבי בפרשנות מודרנית ונתחי בשר איכותיים. לאחרונה הגיע אליה השף אסיל שריף, שנעשה סלב כשהגיע לגמר תוכנית הטלוויזיה "טופ שף דובאי".
זו לא עוד מסעדה מהסוג המוכר בז'אנר: לא פתיחת שולחן, לא מיליון סלטים או בשרים גנריים על האש. יש תפריט צנוע ומוקפד ומנות עיקריות של נתחי בשר מהסוג הגבוה. המחירים סבירים – כ-200 עד 300 שקל לאדם לארוחה ללא אלכוהול. יחסית לז'אנר הזה, שמכוון למעלה ומקיים, מדובר במחירים הוגנים.
2 צפייה בגלריה
yk14236658
yk14236658
(הטרטר ב"אומניה". מיוחד ושונה | צילום: יהונתן כהן)
פתחנו בלחם הבית (24 שקל), שכולל זעתר, זיתים, קרם שעועית וחצילונים כבושים יחד עם סלט שנקליש (58 שקל). מנת הלחם מהנה, אך קטנה מדי. הסלט היה סביר ומרענן. לצד הפתיחה הגיעו מנות הבשר הנא. טרטר בקר (68 שקל) שמוגדר כבאבא גנוש סטייל – חציל קלוי ושרוף, קרעי בריוש, לבנה יבשה, צנובר קלוי ותיבול מהמם בדגש על חמוץ עם בעיטות קטנות של פלפל ירוק חריף. טעים, מיוחד ושונה. גם הקובה נייה (78 שקל) נהדרת.
אחר כך הגיעו מנות הפתיחה החמות. שקדי עגל על גריל פחמים (72 שקל) ניצלו ביד אמן לכדי שלמות. המנה הבאה כבר הייתה שיא של ממש – קטאייף לחי עגל (72 שקל), שהיה אחד הביסים הטובים שפגשתי השנה. בדרך כלל המילוי מורכב מאגוזים או מגבינה, אבל כאן לוקחים את המנה למחוזות המלוחים, והמלית מורכבת מתבשיל עדין של לחי עגל. חוויה ששווה להגיע עבורה לדיר אל-אסד. האנטריקוט (185 שקל) הגיע לצד גראטן תפוח אדמה וירקות צלויים. התוספות לא הלהיבו, אבל הסטייק עצמו היה מצוין. הקבב אדנה המפורק (105 שקל) היה דחוס ויבשושי.
2 צפייה בגלריה
yk14236653
yk14236653
כהן. מהביסים הטובים | צילום: אביגיל עוזי
המנה האחרונה הייתה מפעימה. היא נקראת "היטליה" – ריבועים מתקתקים במרקם שבין מלבי לבוואריה, עם קרם עדין מלא מי זאהר ושברי פיסטוקים מעל. סיומת נהדרת לארוחה נהדרת
"אומניה", מרכז הקניות דבאח מול, דיר אל-אסד. עוד ביקורות מסעדות – בערוץ האוכל של ynet