מה שהחל בכמה קרואסונים מושקעים במיוחד לרגל יום הקרואסון הבינלאומי שצוין בסוף החודש שעבר, הפך בהדרגה למסורת ולאחד האירועים הבולטים ב"מאפיית לחמים" של אורי שפט: בימים אלה מתקיים במאפייה זו השנה השביעית פופ-אפ הקרואסון השנתי.
1 צפייה בגלריה
yk14239806
yk14239806
(צילום: דניאל לילה)
השנה יוצעו 20 קרואסונים מתוקים ומלוחים, העשויים מחומרי גלם מקומיים מרחבי הארץ – זאת כדי לשים במרכז את החקלאות ואת תעשיית המזון הישראלית. האירוע יתקיים עם הקונדיטור עדי פרץ מ"מטרלו", שפעלה בהצלחה ברמת הגולן עד למלחמה. פרץ יציע שלושה קרואסונים והזדמנות אחרונה ליהנות ממאפיו המעוטרים, רגע לפני שהוא טס לפתוח את "מטרלו" בבודפשט.
"אני מתרגש מאוד לארח אצלנו חבר יקר ומוכשר – עדי פרץ מ'מטרלו', שנאלץ לסגור את המאפייה בעין זיוון שברמת בגולן בעקבות המלחמה", אומר שפט. ואילו פרץ אומר: "יש כאן סגירת מעגל מאוד מיוחדת מבחינתי, מכיוון שבתחילת דרכה של 'מטרלו', עוד לפני שהתחלתי לייצר את בצקי הקרואסונים בעצמי, נהגתי לרכוש מ'מאפיית לחמים' את הבצק של הקרואסונים. החיבור עם אורי הכי טבעי בעולם, ולמעשה זו תהיה ההזדמנות האחרונה לאכול את הקרואסונים של 'מטרלו' בישראל, לפחות בשנים הקרובות".
בין הקרואסונים שיוצעו בפופ-אפ: גבינת ברי וריבת תות, מקושקשת לקס, אבוקדו והמאירי, שוקולד וויסקי ועוד. ממטרלו יגיעו קרואסון גבינות ויין, צ'אי שיבולת שועל ופיסטוק-לימון.
פופ-אפ קרואסון במאפיית לחמים, סניפים בתל-אביב וברמת-השרון, עד 7.2