לקראת יישום הפעימה השלישית היום במסגרת השלב הראשון של עסקת החטופים, בישראל דורשים לקבל תשובה ברורה מה עלה בגורל שירי ביבס וילדיה אריאל וכפיר.
מפח הנפש של משפחת ביבס: "מה נגיד לירדן אם ישוחרר לפני שירי והילדים?"
1 צפייה בגלריה
yk14242233
yk14242233
(ירדן, שירי, אריאל וכפיר ביבס. "אנחנו חייבים לדעת")
אחרי 481 ימים מפרוץ המלחמה, ישראל העבירה מסר ברור לחמאס דרך המתווכות: דורשים מידע על מצבם של שירי ביבס וילדיה, אריאל וכפיר. המטרה היא לסגור את המעגל, ולמסור סוף-סוף מידע רשמי למשפחה. האב ירדן נחטף לעזה ועל פי העסקה הוא אמור להשתחרר בשלב הראשון של העסקה, לנוכח מה שהוגדר כמצבו ההומניטרי.
שירי, אריאל וכפיר אמורים היו להשתחרר בפעימות הראשונות של עסקת החטופים, לאור ההסכם שדרש שאזרחיות וילדים ישוחררו קודם לחיילות. אלא שבפעימות הקודמות לא שוחררו השלושה, וכך גם מחר. ביום שבת נראה כי חמאס ישחרר שלושה חטופים גברים. דובר צה"ל הודיע זה מכבר כי קיים חשש כבד לגורל האם וילדיה, שתמונת חטיפתם הפכה לסמל לאכזריות חמאס.
ג'ימי מילר, בן דודה של שירי, התייחס השבוע בריאיון לאולפן ynet לרגע שבו יצטרכו אולי לספק הסברים לירדן, אם ישוחרר מהשבי לפני אשתו וילדיהם. "מה נגיד לירדן? מה נגיד לו? אין לנו מילים. אלה 'הימים הנוראים' שלנו", אמר.
מילר הוסיף כי גם הקצינים המלווים את המשפחה לא יודעים לספק לה תשובות ברורות. לדבריו, "מתווכים לנו את זה, אבל לא באופן שניתן להבין יותר מדי. אין ודאות לגבי שום דבר. יש לנו שביב של תקווה שאולי נראה את שירי, הילדים וירדן, אבל יחד עם זאת הכל זה השערות ואין שום דבר באמת רשמי (לגבי גורל שירי והילדים, שנכללים בשלב א' של העסקה - א"א) שגם הצבא יכול לשים עליו את האצבע ולהגיד - 'זה מה שקרה להם'".
"אני מקווה שתהיה לנו איזו הפתעה", הוסיף, "שבסופו של דבר יחזור לנו האוויר לריאות. לא נשאר לנו אוויר. אין מה להגיד, זו קטסטרופה מה שקורה ומה שקרה, ואני לא יודע עוד כמה זמן נוכל להכיל את זה. אנחנו רוצים שזה ייגמר ושהמעגל הזה ייסגר. שאנחנו נדע מה קרה עם שירי והילדים, אנחנו חייבים לדעת".