סמ"ר ליאם חזי היה רק בן 20 במותו. בן זקונים לרגב ואיילת, הוא הותיר אחריו שתי אחיות גדולות. אחת מהן, תום, קיבלה את הבשורה הבוקר בטיול משפחתי בתאילנד, ואתמול בשעות הערב היא ומשפחתה החלו את דרכם לארץ במטרה להגיע להלווייתו שתערך היום בשעה 12:30.
דובר צה"ל התיר אתמול לפרסם שסמ"ר ליאם חזי, בן 20 מראש-העין, לוחם צה"ל מסיירת חרוב, נהרג בהיתקלות במבצע חומת ברזל במחנה הפליטים ג'נין. באירוע נפצעו ארבעה באורח קל עד בינוני, ולוחם נוסף באורח קשה. חזי ז"ל ההרוג הראשון במבצע שהחל ביום שלישי שעבר.
1 צפייה בגלריה
yk14243459
yk14243459
(סמ"ר ליאם חזי ז"ל | צילום: דובר צה"ל)
מיקה, אחותו השנייה של ליאם, סיפרה אתמול בקול חנוק מבכי: "הוא היה ילד מאוד מיוחד וייחודי, עם עקרונות מאוד חזקים. לכל פסגה שאליה שאף, הוא הגיע וכבש אותה. הוא היה איש של חיים, איש של בילויים. מאוד ערכי, שומר על הסביבה הקרובה שלו. תמיד יגן עליה בנפשו, יגן על הקרובים שלו בנפשו. הוא אמנם מופנם, אבל ידע להגיד את המילים הנכונות ולתמוך".
על שירותו היא מספרת כי "הוא היה לוחם מצטיין, סיים קורס מ"כים וקודם לסמל. הוא חזר לצוות שלו ותמיד שם את הצוות כחלק מהסביבה הקרובה. הוא ידע לעשות מה שטוב לו, הוא אהב את הצבא והגן על כולם. הוא היה בעזה גם בזמן הקורס וגם אחריו. לאחר מכן הוא נכנס לפעילות בג'נין. הוא עשה קעקוע בזמן השירות עם סימן של הרים, כדי להראות שהוא יעבור כל אתגר שהוא מציב לעצמו. כשהוא יצא מעזה לא נרגענו כי ידענו שהמלחמה נמשכת – ובסוף זה קרה בג'נין".
מתחקיר ראשוני עלה כי הכוח מסיירת חרוב נכנס לסריקות במבנה במחנה הפליטים בעיר, כחלק מהמבצע המתמשך. מחבלים שהסתתרו באחד החדרים במבנה הפתיעו את הלוחמים ופתחו לעברם באש מטווח קצר. סמ"ר ליאם חזי נהרג, שני נפצע קשה ועוד ארבעה נפצעו בקרב באורח קל עד בינוני. המחבלים הצליחו להימלט וצה"ל ממשיך לחפש אחריהם.
אתמול בצהריים מסוק קרב תקף מבנה במחנה שבו היה חשד שהסתתרו אותם מחבלים, אך ככל הנראה הם לא היו בו. בצה"ל מעריכים שיצליחו לאתרם בהמשך, שכן המחנה הקטן עדיין מכותר.
דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי אמר אתמול: "אנחנו משתתפים בצער המשפחה ומלווים אותה בשעות קשות אלה. אנו ממשיכים לפעול נגד הטרור בכל מקום, גם ביהודה ושומרון".
דוברויות צה"ל ושב"כ הודיעו שבתקיפה אמש בכפר הפלסטיני טמון, כחלק מהמבצע, חוסלו כ-10 מחבלים ובהם השניים שהיו מעורבים בפיצוץ המטען בכפר שבו נפל רס"ל במיל' אביתר בן יהודה ביום שני שעבר.