כבר הבוקר תלמידי כיתה ח' יוכלו להיכנס לצ'אט בינה מלאכותית שפותח במיוחד עבורם לסיוע בחומר הלימוד. שר החינוך חושף את תוכניתו להפיכת שנת 2025 לשנת הבינה המלאכותית שבמהלכה ישולבו כלי טכנולוגיה חדשניים בתוכנית הלימודים של כל שכבות הגיל.
התוכנית החדשנית היא כלל-ארצית ועל כן משרד החינוך נדרש להוביל מהלכים רחבי היקף ליישומה. 7,000 מורים יוכשרו לשימוש בבינה המלאכותית והטמעתה בהוראה בכיתה, בשיעורי בית, בעבודות וגם במבחנים. כמו כן משרד החינוך גייס למעלה מ-400 חברות הייטק עם 3,000 מנטורים שילוו את בתי הספר להטמעת הטכנולוגיות החדשות ושיסייעו בהתאמת הכלים לצרכים הפדגוגיים בזמן אמת.
2 צפייה בגלריה
yk14245263
yk14245263
("חשיפה לטכנולוגיות מתקדמות תעניק יתרון משמעותי", בית הספר גן רווה | צילום: משרד החינוך)
"היום אנחנו מובילים מהלך חסר תקדים בקנה מידה עולמי. חיבור של מערכת החינוך עם חברות הייטק מובילות למען הכשרת מורי וילדי ישראל בבינה מלאכותית", אמר שר החינוך יואב קיש שמשיק את התוכנית. "יחד עם התעשייה הטכנולוגית המתקדמת בעולם ואלפי מהנדסים, אנחנו מציבים את ישראל בחזית העולמית של החינוך. זו אחת מהמשימות החשובות ביותר שעומדות לפתחנו - להעניק לדור הבא את הכלים והמיומנויות להצליח בעולם המחר".
2 צפייה בגלריה
yk14245609
yk14245609
שר החינוך יואב קיש | צילום: יאיר שגיא

הכלים החדשים

חמישה כלים חדשים מרכזיים ייכנסו למערכת החינוך. בוט "Q" - בוט מאמן לשימוש מושכל בבינה מלאכותית, שפותח במיוחד עבור מערכת החינוך הישראלית. מערכת "בינה" - צ'אט מבוסס Gimini של חברת גוגל (כלי בינה מלאכותית כמו צ'אט GPT) שהותאם לצורכי התלמידים והמורים ומוגן מהשפעות חיצוניות. בחודש הקודם, גוגל ומשרד החינוך קיימו יריד לימודי בשם "AI Connect for Education", שבמהלכו, כ-6,000 מורים וכ-2,000 תלמידים עברו "הכשרת AI" בסיסית ובה למדו על Gimini. כמו כן, ישולב כלי "Magic School" - פלטפורמה לתכנון שיעורים והערכת תלמידים שתשמש את סגל ההוראה, וממשק של משחק Minecraft מותאם לכיתות הנמוכות.
התוכנית תתפרס על פני שנת 2025 וכבר מהשלב הנוכחי ילדים מכיתה ד' ועד כיתה י"ב בכל בתי הספר בארץ, יוכלו להיכנס לכלים שפותחו באמצעות המחשבים והטלפונים הניידים שלהם. בין היתר התלמידים ילמדו לייצר פרומפט - הנחיה לתוכנת בינה מלאכותית - שיעזור להם להעביר את המשימות שעליהם הם לומדים עם כלי בינה אמיתיים. בנוסף, פותחו משחקים פיזיים כמו חדרי בריחה וחפש את המטמון שדרכם הילדים ילמדו ויתרגלו את המושגים החדשים. כבר במאי הקרוב תועבר בגרות ראשונה מבוססת בינה מלאכותית במקצוע מדעי הנתונים.

חודש הבינה

החל מהיום ובמהלך חודש פברואר - "חודש הבינה המלאכותית" - יקיים משרד החינוך מגוון פעילויות חשיפה לתלמידים ומורים, בהן תחרויות ואירועי שיא בהנחיית איתי הרמן, "הצ'ייסר". במסגרת זו יתקיימו ימי שידורים מיוחדים דרך פלטפורמת "אקדמיה ברשת" של משרד החינוך. בין היתר יתקיימו עשרות וובינרים (סמינרי רשת) למורים בהשתתפות צפויה של למעלה מ-70 אלף מורים, שיעסקו בהיבטים השונים של שילוב הבינה המלאכותית בהוראה. ב-27.2 יתקיים אירוע שיא שיסכם את כלל האירועים והתחרויות שהתרחשו במהלך פברואר.
בית הספר גן רווה מתכונן לתוכנית הבינה המלאכותית כבר זמן רב. תלמידי שכבת ז' וצוות בית הספר יקיימו מגוון פעילויות מרתקות וכחלק מההכנות הם משתתפים בקורס ייחודי המשלב יצירת תכנים באמצעות כלי בינה מלאכותית. תחת הכותרת "מובילים את דור העתיד בעידן הבינה המלאכותית", נערכו צוות המורים והתלמידים לקראת השקת התוכנית. "אנחנו גאים לקחת חלק במהפכה שמוביל המשרד, בחודש האחרון פעלנו שכל המורים יתנסו בסביבה. כמו כל תהליך, יש קצת חבלי לידה, ועיקר המאמץ שלנו לראות כיצד הבינה נכנסת לכל הפעולות שמוביל בית הספר. יש כאן הזדמנות גדולה עבור כולנו", אמרה מנהלת בית הספר מיכל גל. "אנחנו מאמינים שחשיפה מוקדמת לטכנולוגיות מתקדמות, לצד פיתוח חשיבה יצירתית וביקורתית, תעניק לתלמידינו יתרון משמעותי בהמשך דרכם", הוסיפה. "המהלך הזה הוא הרבה מעבר לשילוב טכנולוגיה בכיתות. זו תפיסה חינוכית חדשה שמשלבת בין בינה מלאכותית לבינת הלב", שיתף מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני. "המורים יקבלו כלים מתקדמים שיאפשרו להם להתמקד בערך המוסף שלהם - חינוך, הנחיה והענקת יחס אישי".