אני מתפתה לכתוב על הפועל ת"א, שטיפסה לפסגה הלאומית אחרי הניצחון על הפועל ר"ג, שהיא הגיעה סוף-סוף למקומה הטבעי - אבל יש עם האמירה הזאת שתי בעיות. קודם כל זה כנראה זמני, כי הפועל פ"ת אמורה לעקוף אותה מחר אחרי שתנצח כצפוי את הפועל עפולה בבית. שנית, המקום הטבעי של הפועל ת"א הוא בליגת העל, עם כל הכבוד ל-17 אלף אוהדים ביום שישי שעה שלוש בבלומפילד. אחרי שאמרנו את זה (באנגלית זה נשמע יותר טוב), מה שכן אפשר להגיד בביטחון זה שהאדומים מדורגים בפעם הראשונה העונה באחד משני המקומות הראשונים, שמובילים לליגה הבכירה. ועדיין, זה המקום שבו הפועל ת"א צריכה להיות עם התקציב הגבוה ביותר בליגה והסגל האיכותי והמנוסה ביותר. כל השחקנים הישראלים שלה ששותפו אתמול שיחקו בעבר בליגת העל (כולל הופעה בודדת של רועי אלקוקין לפני שנתיים), ולחלקם יש גם רזומה מרשים.
ˆ ˆ ˆ
הפועל ר"ג, מהצד השני, נראית קצת פריכה. יש לה כישרון, אבל האופי שלה נתון עדיין בסימן שאלה. האויב הכי גדול של ההצלחה הוא ההצלחה עצמה. הסגל הזה, שמנחם קורצקי לא האמין בו וחשב שהוא מתאים רק למאבק נגד הירידה, הרים את הקבוצה לגבהים - והתוצאה הייתה שהשחקנים הצעירים שלה הפכו ליעד מבוקש על ידי קבוצות ליגת העל, שניסו עד הרגע האחרון של חלון ההעברות לשים עליהם את היד. והיה גם התרגיל המלוכלך של הפועל ת"א עם אדר רטנר, שהשבית אותו לתקופה האחרונה (הוא טוען שהלחץ שבו היה נתון גרם לו לקרע בשריר). המערכת נכנסה לבלבול, וזה גרם גם למאמן שלה איציק ברוך לצאת עם הצהרה מגוחכת על השופטים ("הם לא ייתנו שהפועל ת"א לא תעלה").
ˆ ˆ ˆ
לעופר טסלפפה היה מזל אחד העונה, בעצם שניים: הפועל עפולה ואום אל-פאחם. אם לא היכולת הדלה של שתי הקבוצות האלה, שתקעה אותן עמוק בשני המקומות האחרונים, הוא כבר מזמן היה מסיים את דרכו במכבי יפו. אין הרבה מאמנים ששורדים עם 7 נקודות בלבד ב-13 משחקים (18 אחוזי הצלחה). אבל שלשום נגמר לו המזל. זה קרה דווקא אחרי משחק טוב מול הפועל רמה"ש, שבו יפו הפסידה שוב - וזו בדיוק הבעיה. ראשי הקבוצה הבינו שאם טסלפפה לא ניצח במשחק כזה, אין לו סיכוי לעשות את זה גם בעתיד.
ˆ ˆ ˆ
תוצאות המחזור ה-23: הפועל ת"א - הפועל ר"ג 0:1. מילאן מקאריץ' (80). לירן רוטמן החמיץ פנדל (8). הפועל רמה"ש - מכבי יפו 0:1. בן הדדי (50 בפנדל). נוף הגליל - מכבי הרצליה 1:0. אחמד דראושה (94). אום אל-פאחם - כפר-קאסם 2:0. רומאן הבראן (22), אנס דאבור (89 בפנדל). הפועל רעננה - כפר-סבא 1:2. לרעננה: ניוטון וויליאמס (45+3), יצחק אספה (69). וויליאמס גם החמיץ פנדל (15). לכפר-סבא: ינאי בן-שושן (45). (ספי פסטרנק)






