1. מזל של אלופים

אחרי המעידה מול בני-ריינה במחזור הקודם, מוליכת הטבלה הפועל באר-שבע הגיעה למשחק חוץ נוסף, הפעם מול מ.ס אשדוד, עם לא מעט חששות - אבל הפעם היא חזרה הביתה עם ניצחון (0:2) שמחזיר אותה לשגרה. אלא שלמרות התוצאה החלקה, זה לא הלך קל לקבוצה של רן קוז'וך. היא אמנם כבשה כבר בפתיחה, אבל בהמשך אשדוד הייתה קרובה מאוד לשוויון ואת השני היא הבקיעה רק בתוספת הזמן.
2 צפייה בגלריה
yk14252875
yk14252875
(קאנגווה משאיר ארבעה אשדודים מאחור | צילום: עוז מועלם)
כבר בדקה החמישית קיבל אמיר גנאח כדור בצד שמאל, חתך למרכז והגביה לראש של אלון תורג'מן, שנגח לרשת את התשיעי שלו העונה. בהמשך התפתח משחק דו-צדדי עם החמצות גדולות ליד שני השערים. מצד אחד השוער הפולני החדש של אשדוד, קרול נימצ'יסקי, הציל את הקבוצה שלו במספר הזדמנויות, אבל את שתי ההחמצות הגדולות ביותר רשמו דווקא המארחים. פעם אחת זה היה אבנעזר ממאטה (73) שבעט ממצב טוב החוצה ואחרי ארבע דקות חיקה אותו רביד אברג'ל.
לא רק החמצות, אשדוד סבלה גם מביש מזל כשהקשר הארגנטינאי החדש שלה, ישראל קול, נכנס במחצית השנייה והוחלף אחרי שבע דקות בגלל פציעה. מחליף נוסף, שלו הרוש, הורחק חמש דקות אחרי שנכנס. ואם זה לא מספיק, בדקה ה-90 הורחק גם שחר רוזן בצהוב שני. לבאר-שבע, מנגד, יש כנראה מזל של אלופים. החלוץ החדש שלה, יורי מדיירוש הפורטוגלי שלא ראה מגרש כמה חודשים, נכנס לשחק בדקה ה-91 ורגע לפני שריקת הסיום כבש שער יפהפה, שנפסל על-ידי השופט אבל אושר ב-VAR. (אלי לוי)

2. אכזבה נקודתית

הפועל חדרה תרד כנראה בסיום העונה לליגה הלאומית, אבל היא לא מתכוונת לעשות את זה בלי לתת פייט. במחזור הקודם היא החזיקה מעמד יותר מ-80 דקות ואפילו הובילה מול מכבי חיפה, עד שנכנעה למהפך מאוחר, ואתמול היא כבר שרדה את כל 90 הדקות פלוס תוספות זמן נגד בית"ר ירושלים בדרך ל-0:0 בטדי. הכדורגל כמובן לא איכותי, גם אין ציפייה לזה מקבוצה שנועלת את הטבלה, אבל הפעם זה הספיק לנקודה אחת, שספק אם תעזור לחדרה יותר מדי במאבק ההישרדות. את הניצחונות היא תחפש נגד קבוצות התחתית האחרות במשחקי הפלייאוף התחתון.
2 צפייה בגלריה
yk14252783
yk14252783
הגנת חדרה בולמת את ג'ורג' | צילום: אלכס קולומויסקי
מבית"ר ירושלים דווקא יש ציפייה לכדורגל איכותי, אבל 11,500 האוהדים שלה לא קיבלו אותו אתמול. נכון, השחקנים של ברק יצחקי החזיקו בכדור ביותר מ-76 אחוז מהזמן וגם הגיעו למספר הזדמנויות כיבוש, אבל הרשת של אוהד לויטה לא זזה אפילו פעם אחת - וככה הם יתקשו להישאר במאבק הצמרת. בית"ר פתחה את המשחק עם בליץ על השער של חדרה עם כדורים לקורה של גיל כהן (8) ועומר אצילי (15), אבל בהמשך נרגעה ומנשה זלקה (18) בעט מעמדה טובה ליד הקורה בצד השני.
וקבלו גם רגע ביזארי מתוצרת אוהדי בית"ר: בדקה ה-59 הם זיכו במחיאות כפיים את קפטן חדרה זלקה שיצא מהמגרש, אבל שרקו בוז למחליף שלו, אקס בית"ר דן איינבינדר.
(שלומי אהרוני)

3. מי יעצור אותו

את החגיגות של יוסי אבוקסיס בסיום אי-אפשר היה לפספס. מכבי נתניה בהדרכתו ממשיכה לדהור וגם הפועל ירושלים לא הצליחה לעצור את המומנטום של המארחת. הצהובים השיגו ניצחון שלישי ברציפות בליגה, 1:2, ועשו צעד חשוב לעבר הפליאוף העליון. זה היה משחק קצבי, מפוזר לעיתים ועם הרבה מאוד מצבים והזדמנויות בשני הצדדים.
דווקא הפועל ירושלים עלתה ראשונה ליתרון (21) בזכות פנדל שנפסק רק לאחר התערבות שופטי ה-VAR, שזיהו נגיעת יד של מוחמד ג'טיי ברחבה, ומתן חוזז דייק מהנקודה הלבנה. הקבוצה של זיו אריה נסוגה לאחור מוקדם מדי, נתניה יזמה וניסתה להשוות, אבל הייתה מסורבלת ולא מדויקת. בדקה ה-70 ראה אריה טעות קשה של השוער נדב זמיר שבמקום להרחיק מסר את הכדור לעוז בילו, ושחקן נתניה שנכנס רק שתי דקות קודם לכן גילגל פנימה, 1:1. מאותו רגע נתניה נכנסה למוד התלהבות, הרוויחה כדור חופשי אותו הגביה מקסים פלקושצ'נקו לראשו של איתי בן-שבת והבלם נגח מקרוב פנימה (77) - מהפך ונתניה כבר במקום החמישי, לפחות זמנית. פלא שאבוקסיס חגג בטירוף מול הקהל שלו?!

4. הרעב מול הזחיחות

אולי זו הייתה זחיחות איתה הגיעה בני-ריינה אחרי שניצחה את הפועל באר-שבע, אולי זה היה הרעב של בני-סכנין אחרי ארבעה הפסדים ברציפות, אבל אתמול בעכו הייתה זו הקבוצה של סלובודן דראפיץ' שניצחה 0:2 את זו של מימר ולקחה את כל הקופה. שלוש הנקודות שלקחה סכנין הרחיקו אותה מעט מהתחתית הבוערת ואולי הרגיעו קצת את הרוחות במועדון.
ריינה הציגה אתמול משחק חלש, וארבעה מחזורים לסיום הליגה הסדירה היא מאבדת גובה במאבק על הכרטיס לפלייאוף העליון. הרחקה גרועה של סאמביניה עלתה לריינה בשער עצמי (20), ובמחצית השנייה כבר הצליחה סכנין לכבוש בעצמה בזכות פנדל מדויק של אלכסנדר ראמלינגום (67) וזה למעשה סגר את הסיפור. ביציעים בלטו אוהדי סכנין עם שלטים "דם ערבי אינו הפקר" במחאה על האלימות בחברה הערבית והעלייה במקרי הרצח בתקופה האחרונה. (שמעון אלבז)

5. אור ירוק בגרין

מכבי פ"ת מרגישה בבית באצטדיון גרין. לפני שלושה מחזורים היא ניצחה שם 1:2 את בני-ריינה וקטעה רצף של ארבעה משחקי חוץ ללא ניצחון, ואמש היא גברה באותו מקום ובאותה תוצאה על עירוני טבריה והתרחקה מהתחתית.
רגע לפני שריקת הפתיחה תמיר לוזון איבד את הכובש המצטיין שלו ויטאלי דמשקאן (7 שערים), שנפצע בחימום, אבל שחקני ההתקפה האחרים סיפקו הפעם את הסחורה. זה התחיל עם האמריקאי ווילסון האריס (35), בהופעת הבכורה שלו בהרכב אחרי שבשבוע שעבר נכנס כמחליף, שניצל כדור רוחב נהדר של אביב סלם כדי להבקיע את הראשון. אמיר אלטורי, שלא היה מתוכנן לפתוח ועלה לשחק רק בגלל הפציעה של דמשקאן, הכפיל (70) את התוצאה בבעיטה אדירה לחיבורים. בין לבין טבריה ניסתה לכבוש, אבל נעצרה פעמיים אצל מרקו וולף, עד שדווקא הבלם בן והבה (77) צימצם בשער של חלוץ ענק.
התוצאה הזאת הרחיקה את מכבי פ"ת משמעותית מהקו האדום, ואילו טבריה עדיין באזור הסכנה. בשבת תצא הקבוצה של אלירן חודדה לבאר-שבע, ולא נראה שדווקא משם תבוא הישועה שלה. (לירן ביטון)