אוכל: בחוות קורנמל, חוות בודדים ברמת נגב, תוכלו ליהנות מאתנחתה מדברית טעימה ונעימה עם מנות המבוססות על חלב העיזים האיכותי של החווה.
יש כאן מאפים טובים במילוי גבינות עיזים, כריכים, פיצה, סלטים ועוד. למשל, אמפנדה עדנה - מאפה טעים ממולא גבינת עדנה, שהיא גבינה קשה מחלב עיזים מלא המיוצרת בטכנולוגיית גבן חצי מבושל.
הגר ספיישל הוא שמה של עוד מנה טובה הכוללת לחם שאור אפוי במקום ועליו גבינת הגר (על שם אחת הבנות של הזוג קורנמל), גבינת עיזים רכה המיוצרת בטכניקה כמו זו של הקממבר.
מייסדי המקום הם דניאל וענת קורנמל, שהכירו בצעירותם בפקולטה לחקלאות, והחווה היא חלום שהתגשם. חוות קורנמל היא הראשונה שהוקמה במסגרת חוות הבודדים של דרך היין, ועלתה לקרקע בערב ראש השנה 1997.
את הטכניקות, הידע והתשוקה בהכנת הגבינות למד דניאל קורנמל הן בצרפת והן משי זלצר, שהיה האורים והתומים בתחום, ופעל שנים בחווה שלו בסטף עד למותו.
יותם קורנמל, אחד מארבעת הילדים של דניאל וענת, הוא בוגר האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בפולנצו - איטליה, והוא עובד לצד הוריו וממשיך את דרכם.
אזור האירוח בנוי מקרונות מסע ודק עץ, ונעים לשבת אל מול הנוף הקסום של המדבר ודיר העיזים שנמצא בוואדי ממול בסמוך לשרידי חווה עתיקה וטרסות אבן בנות 3,500 שנים. העיזים גדלות כאן תוך הקפדה על תנאי משק ותזונה מיוחדים, והגבינות מיוצרות בהתאם לעונה.
במקרר המעדנייה הקטנה תוכלו למצוא בין היתר צנצנת מלפפונים כבושים במי הגבינה לצד צנצנות מתוקים כמו מלבי ופנקוטה עיזים.
לא לפספס את גלידת חלב העיזים הנהדרת, שמגישים כאן ממכונה של גלידה אמריקאית.
רחוב: אזור החווה נמצא בסמוך לתוואי של דרך הבשמים הנבטית, אחת מדרכי המסחר החשובות והידועות בעת העתיקה. הדרך עברה מדרומו של חצי האי ערב אל חופי הים התיכון, והיוותה חלק מרשת של דרכי מסחר בין אירופה והמזרח. לא רחוק מהחווה נמצאת עבדת וכדאי לבקר ולהתרשם מהעתיקות של היישוב הקדום, שהוכרז כאתר מורשת עולמי. אם אתם מחפשים מקום ללילה - ניתן ללון בצימרים המבודדים של חוות מתנת מדבר וליהנות מהשקט והיופי המדברי.
חוות קורנמל. 08-6555140








