בערבה התיכונה והדרומית, התמקמו בשנים האחרונות מספר יצרני אלכוהול מקומיים מעניינים. הוותיק בחבורה הוא יקב הבוטיק האורגני של קיבוץ נאות סמדר המייצר יינות אדומים, לבנים ומתוקים, מזני שיראז, סוביניון בלאן ומוסקט קנלי. שמואל רוזה, היינן והאחראי על היקב, עורך סיורים בתשלום במקום, שבו פועלת גם חנות. "היין שלנו ייחודי. מעטים היקבים בארץ שעושים Natural Wine", אומר רוזה. "תהליך ההכנה מורכב מסחיטה, תסיסה על שמרי בר, חביות, בקבוק וזהו. יש לנו יין פורט, שבו אנו שמים 22 צמחי מרפא מהמדבר ומהגן שלנו. הוא מגיע למסעדת 'טאיזו' בתל-אביב, והבמאי קוונטין טרנטינו מכור לו". אל תחמיצו גם את המוסקט ואת השנאפס תפוחים.
1 צפייה בגלריה
yk14256612
yk14256612
(צילום: סיני ברוקשטיין)
ב"מזקקת ערבה" במושב צופר, יון גרעיני ומשפחת רעייתו תמר, מתקינים ערק, ג'ין, ליקריץ וברנדי מתמרי מג'הול ומצמח הערבה.
ובמושב פארן, אלירן וורוביצ'יק ורעייתו חן מייצרים ליקר וג'ין מפלפלים. למותג קוראים "נפתול", על שם הכינוי של אביו המנוח של אלירן. "אחרי כל מיני ניסיונות והכנת רטבים החלטתי לעשות אלכוהול מפלפלים. אנחנו היחידים בעולם שעושים זאת. בקרוב נייצר גם וודקה".