נמשכים השיבושים במערך השידורים החינמי הפועל במסגרת הרשות השנייה. לקוחות, רבים מהם מבוגרים או מאוכלוסיות מוחלשות, שאינם יכולים לממן דמי מינוי בשירותי הטלוויזיה בתשלום, ממשיכים להתלונן על היעדר קליטה בשידורי "עידן פלוס".
ב-25 בינואר הפסיק מערך "עידן פלוס" את שידוריו בתקן הישן ועבר לשידורים בתקן המתקדם יותר, DVB-T2. ב"עידן פלוס" טוענים כי הודיעו על המהלך מראש כולל התנצלות כי "למשך כשבועיים" ייתכנו תקלות. בעקבות השדרוג נדרשים בעלי ממירים ישנים לרכוש ממירים חדשים, ובעלי ממירים חדשים התבקשו לסנכרן מחדש את הערוצים.
בפועל מתברר, כי אחרי למעלה משבועיים התקלות נמשכות ולקוחות רבים לא קולטים שידורים. ברשתות החשמל – שם טוענים כי לא קיבלו הודעה מראש על השדרוג — קיים מחסור בממירים החדשים, וגם בעלי הממירים המתאימים לא תמיד יודעים לבצע סנכרון.
באזורים מסוימים – כמו אזור המרכז — סריקה כזו גם לא מספיקה: לקוחות מתלוננים על קליטה לא איכותית, או על קליטה של ערוצים מיוון או מהרשות הפלסטינית בלבד. בשבוע שעבר הודו ברשות השנייה, כי "בעקבות השדרוג ישנם שיבושים נקודתיים וזמניים, בעיקר באזור המרכז", אך הבטיחו שאלו צפויים להיפתר בקרוב. עם זאת, אתמול עדיין נמשכו התקלות גם בערים המרכזיות במרכז וגם בחיפה והקריות.
לדברי גורם בענף חסרים משדרים בפ"ת, ת"א ומרחב אשקלון, ומי שמתקינה את המשדרים היא החברה הגרמנית רודה שוורץ, שהתעכבה בגלל המלחמה. "צוות הטכנאים הגיע מגרמניה לארץ בסוף השבוע האחרון והוא מתחיל את עבודת ההתקנה שתסתיים תוך כשבוע ואז כולם אמורים ליהנות מקליטה משופרת".
מהרשות השנייה נמסר: "השיבושים צפויים להסתיים בימים הקרובים. אנחנו מחברים בזה אחר זה משדרים נוספים ומסנכרנים את המערכות כדי לטפל בשיבושים. המוקד הטלפוני של עידן פלוס עובה באופן משמעותי ואנחנו עושים את מרב המאמצים לתת מענה לכלל הפונים".