בדרך כלל אני מתעלם מ"חממיות" – כלומר, מאפיות שבהן בעיקר מחממים מאפים ולא מכינים אותם על המקום – אבל לפעמים יש הפתעות, וזה מה שקרה לי במזכרת בתיה.
נכנסתי למאפיית דני בלי ציפיות בכלל. חשבתי, מקסימום אניח על המשקל קצת בורקס לבוקר ואחזור למונית, להמשיך לעבוד. עוד רגע והייתי מתחיל לשקול, אבל אז הבחנתי במאפה קצת יוצא דופן מאחורי הזכוכית של הדלפק. הוא נראה כמו חצ'פורי, אבל לא בדיוק: מין פיתה בייגלה-שומשום בלי החור, שקיפלו למאפה בצורה של חצ'פורי – בלי ביצה. אצלנו בארץ שום דבר לא מקורי, אנחנו חזקים בלהמציא מה שמתאים לחך שלנו, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח גם ככה. לא הצלחתי לזהות מה הכינו פה, אבל זה עניין אותי.
1 צפייה בגלריה
yk14256939
yk14256939
(המאפה של דני. יש הפתעות | צילום: קובי רובין)
הזמנתי מיד את המאפה. 22 שקל. הסתכלתי מקרוב: זה מתחיל עם בייגלה מאפיות עם שומשום מתקתק. כל כך פשוט, ועדיין טעים. בפנים שמים עגבניות שרי, לא מעט פסטו, גבינה בולגרית ותבלינים שנוטים לכיוון של פיצה. ברגע הראשון מרגישים בביס את הבייגלה, ואחר כך מתחילה החגיגה: עגבניות השרי נכנעו לחום במהלך האפייה, הגבינה הבולגרית היא יותר לכיוון של גבינת פטה עדינה, הפסטו נמצא בכל נגיסה, הבצק עשוי היטב. אפשר לקרוא לזה בייגלה ממולא כל טוב, אבל יותר חכם ויותר טעים.
אז כל הכבוד לבעלי המקום על היוזמה. זה קצת כמו להמציא את הגלגל עם עוד גלגל, אבל מה זה חשוב. העיקר שזה זול וטעים