חברת סולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי השיקה לאחרונה את פרויקט "מהחזית לעתיד - בונים את ישראל", שמטרתו לשלב חיילים לוחמים משוחררים בפרויקטים של בנייה ותשתיות בדרום הארץ, בשיתוף עם הקרן והאגף לחיילים משוחררים.
מדובר בתוכנית שנועדה להעניק לחיילים משוחררים הכשרה מקצועית ולהוביל אותם לתפקידי ניהול בתחום תשתיות ובנייה, המשלבת לימודים עיוניים ומעשיים.
"הפרויקט נולד מתוך תחושת שליחות לאומית בעקבות אירועי 7 באוקטובר", אומרת ל"ממון" מיטל סמוכה, מנהלת הגיוס של שיכון ובינוי. "מטרתו לשלב חיילים משוחררים בתפקידי מפתח בפרויקטים שונים בתחום התשתיות. אנחנו קולטים אותם כבר מתחילת הדרך והם זכאים לאותם תנאים של כל עובדי החברה".
א' (22), לוחם משוחרר שהצטרף לתוכנית, יחד עם שני לוחמים נוספים שהיו איתו בצוות: "אנחנו במסלול כבר ארבעה חודשים, לומדים לקרוא תוכניות בנייה, להכיר את כל התפקידים והמושגים, החל מקונסטרוקציות, דרך פיגומים, שלד, ריתוך וטפסנות. יש לנו חברים שכבר רוצים להצטרף למחזור השני".







