בחצר של יקב נטוף, שמוקפת עצי פרי, זית ואיקליפטוס עצום אחד, מונחים שולחנות עץ עגולים ועליהם פרוסות מפות משובצות. הרושם הראשוני זורק את המבקרים לכפר טוסקני, שבו מייצרים יין בעסק משפחתי ומארחים מכל הלב, אבל זהו כפר טרומן הסמוך לנתב"ג.
1 צפייה בגלריה
yk14342893
yk14342893
(צילום: תהל בלומנפלד)
יקב נטוף הוא יקב בוטיק המייצר עשרת אלפים בקבוקים בשנה, ותוצריו נמכרים רק כאן. בשבתות נפתחת החצר לאירוח לטעימות, והיין והנשנושים זורמים כמים ומאיר עקל, שייסד את היקב יחד עם זאב צנמון, גם מסובב תקליטים בעמדת הדי-ג'יי.
רונן עקל, היינן ובנו של מאיר, מייצר יינות ייחודיים, בעלי טעמים עמוקים, שמתיישנים תקופות ארוכות בחביות. כך למשל Three Nobles, ממסך של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון ובוקבק ללא סינון. Goodfellas הופק מענבי מלבק וקברנה סוביניון, והתיישן גם הוא 14 חודשים בחביות. ויש גם יינות לבנים, רוזה, ובקרוב גם יין כתום. היינות מיוצרים מענבים שמגיעים מכרמים מרחבי הארץ – האדומים מענבים שגדלו בכרמי יוסף, הלבנים מענבים שהבשילו במזכרת בתיה והרוזה מענבים שעשו את כל הדרך מעמק יזרעאל.
דיל הטעימות של היקב, שנקרא על שם נחל נטוף הזורם באזור, כולל ארבע טעימות נדיבות של יין, המלוות בפלטה מפנקת של גבינות, מתבלים תוצרת בית, לחם וירקות.
יקב נטוף, כפר טרומן. פתוח לטעימות בשבת בין השעות 17:00-12:00. 180 שקל לאדם. תיאום מראש בטלפון: 052-3581587.