האם לעשות משהו בעקבות הירידות?
הירידות החדות בשוק האמריקאי נובעות מעניינים פנימיים אמריקאיים (מלחמות סחר ונשיא משתולל). השוק הישראלי אמנם מגיב אף הוא בצורה שלילית בשבועות האחרונים, אך בצורה מינורית הרבה יותר ומפגין חוזקה לעומת השוק האמריקאי. הטעות הנפוצה ביותר של משקיעים לא מתוחכמים היא להתרגש מירידות חדות בבורסה. הניסיון לאורך השנים מוכיח כי ירידות מהירות אכן כואבות, אולם לאחריהן מגיע תיקון כלפי מעלה, ולכן מי שימכור עכשיו, בוודאות יפסיד כסף. טראמפ אינו צפוי, ובמשפט אחד הוא יכול להביא לסיום חוסר הוודאות. לכן, לא מומלץ לבצע צעדים נחפזים. המנועים שהובילו את שוקי ההון בשנתיים האחרונות עדיין כאן – הבינה המלאכותית (AI) וההזדמנויות שהיא מביאה, שיעור אבטלה נמוך וצרכן חזק. מאידך זהו זמן מתאים לבחון אם תיק ההשקעות שלכם תואם את תיאבון הסיכון.
האם יש דרך למזער נזקים?
המגמה והטרנד של הסטת כספי הפנסיה, החסכונות וקופות הגמל למסלולים עוקבי S&P – היא חרב פיפיות שעלולה להתהפך על משקיעים שאינם מבינים את רמת הסיכון בהשקעה ישירה במדד זה, שחשוף ל-100% מניות. עדיף לתת למנהל השקעות לנהל את הכסף בפיזור רחב. הערכות המומחים הן שהשוק הישראלי זול משמעותית, ולכן עדיף להשקיע בו.
כמה זמן ייקח למדד S&P 500 להתאושש, ומה לעשות עד אז?
להערכת המומחים, הירידות בשוק האמריקאי הן זמניות בלבד. השוק היה גבוה מאוד, ונראה כי נמצא בעיקר תירוץ למה לרדת. ההערכה היא שעד סוף השנה המדד יתקן את הירידות, אך לא ודאי שיציג תשואה חיובית השנה. העצה הטובה ביותר: לנשוך את השפתיים ולא להגיב באימפולסיביות.
האם צפויה תגובת שרשרת בשוק המקומי?
ירידות חדות בשוק האמריקאי משפיעות על השוק הישראלי, אך ניתן לראות שהשנה ההשפעה היא מוגבלת יחסית, והשוק הישראלי מתנהג בצורה טובה יותר מהשוק האמריקאי, בדומה לשוק האירופי.
את המדריך גיבשנו בעזרת אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר אלמנדה קפיטל, ויניב פגוט סמנכ"ל המסחר של בורסת ת"א. המידע אינו מהווה ייעוץ, הכוונה או המלצה למסחר ו/או השקעה ו/או רכישה או מכירה של נכסים פיננסיים.