את תהלוכת "פורים מאוחדים" המסורתית בירושלים יובילו היום שורדת השבי קרינה ארייב ודני אלגרט, אחיו של איציק אלגרט ז״ל, שהוחזר בעסקת השבויים, לצד ראש העירייה משה ליאון. מדובר באירוע המרכזי של חגיגות פורים בבירה, בשיתוף תיאטרון הקרון.
אירועי פורים יתקיימו השנה תחת אבטחה משטרתית כבדה לאור החפיפה עם חודש הרמדאן, ומשעות הבוקר יוצבו מאות שוטרים לאורך מסלול הצעידה ובמוקדי המסיבות השונות בבירה. התהלוכה תצא לדרך בשעה 11:00 מרחוב המלך דוד (פינת מאפו), תנוע דרך רחוב שלמה המלך, כיכר צה״ל ורחוב יפו, ותסתיים ברחוב המלך ג׳ורג׳ פינת בן יהודה.
גם השנה, חלק משמעותי מהאירוע יוקדש לחטופים. בתהלוכה יוצגו כ-30 מיצגים אמנותיים, בהם: צב ענק שנוצר על ידי קהילת מפוני קריית-שמונה, המסמל את חוויית הפינוי והבית שמצאו בעל כורחם בירושלים; אריה שואג הקורא לשלום - סמלה של ירושלים; קרוסלת חיות תחת המסר ״חוזרים הביתה״, המוקדש לחזרתם של החטופים; וציפורי ענק המסמלות חופש, שנוצרו בשיתוף קהילת לוחמים בשיקום. את התהלוכה ילוו להקות רקדנים, זמרים ותקליטנים ולהקת המשטרה לצד אלפי חוגגים.
לאחר הצעדה תתקיים מסיבת הרחוב המסורתית בנחלאות, בשעות 12:00-17:00, עם במות די-ג׳יי מתחלפות.
בנוסף, מרכז העיר יהפוך ל"ממלכת פנטזיה" עם מיצגי ענק של דמויות מהאגדות, יצורי פלא ותאורה מיוחדת. כיכר ציון תהפוך ליער קסום עם פטריית ענק ופיות, סמטת נחלת שבעה תתמלא באבירים ודרקונים, ובכיכר החתולות יוקם בית הממתקים של עמי ותמי בגובה שמונה מטרים. המיצגים יפעלו החל מהבוקר ועד לסוף חג הפסח.












