מונדו, הסופר המתמחה רק במוצרי מזון אסיאתיים, ונמצא בתחנה המרכזית בתל-אביב, הופך לרשת ופותח לראשונה סניפים. בעקבת הביקוש למסעדות ואוכל אסיאתי נפתח לאחרונה סניף של מונדו בבנתניה ומתקיים כעת מו"מ עם זכיינים לפתיחת עוד ארבעה סניפים השנה.
מונדו הפך מקור עלייה לרגל לחובבי האוכל האסיאתי ותחנה קבועה בסיורי האוכל האתניים בנווה שאנן בתל-אביב. לפי נתוני וולט, בשנת 2024 רבע מההזמנות ממסעדות הן הזמנות של אוכל אסיאתי. בן פילדמן, אחראי המסעדות בוולט: "בגלל הפופלריות של הקטגוריה רשומות אצלנו כבר 600 מסעדות אסיאתיות".
אלי שביט הוא בעלי מונדו ומיבא בעצמו את כל מוצריה וגם מספק למסעדות אסיאתיות. הוא נשוי לאנאבל ממוצא פיליפיני שמנהלת את מונדו בתחנה. לזוג ארבעה ילדים ושביט דובר פיליפינית. על פתיחת הסניפים החדשים אומר שביט: "המודל שלי הוא להסב עסק מזון קיים במיקום טוב – למונדו".
בסופר מגוון של רטבים, מרקים, שתייה, מוצרים מיובשים ועוד - שלא נמכרים בסופרים רגילים. סך הכל 1,200 מוצרים המיובאים מעשר מדינות, מנפאל ועד לקוריאה. בצמוד למונדו בתחנה פועלת חנות פירות וירקות.שביט: "אני בן למשפחה מרוקאית מלוד והרומן עם אסיה התחיל אחרי הצבא, נסעתי לפיליפינים לשלושה חודשים, חזרתי ללימודי הנדסה וניהול בארץ, והקמתי בדולפינריום דיסקוטק לעובדים מהפיליפינים. אחר כך הקמתי בפיליפינים בית ספר עם בית איזי שפירא, שהכשיר מטפלים לעבודה סיעודית בארץ. משם החלטתי להתרחב ליבוא ושיווק מזון אסיאתי".







