סטיב וויטקוף, שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שיגר איום נוסף בעקבות סירוב חמאס לשחרר חטוף חי וארבעה חללים חטופים. "זה בלתי מתקבל על הדעת", אמר, "יש חלון הזדמנויות שהולך ונסגר, כדאי להם לראות מה עשינו עם החות'ים". במקביל, לשכת ראש הממשלה עידכנה כי נציגי הצוות הישראלי נמצאים בקהיר, ונועדים עם בכירים מקומיים בנושא עסקת החטופים.
וויטקוף הזהיר את חמאס והציב לו דדליין, מבלי לפרט מהו: "חמאס מהמר הימור גרוע מאוד בכך שהוא סבור שהזמן משחק לטובתו. זה לא המצב. חמאס מודע היטב לדדליין, ועליו לדעת שנגיב בהתאם אם המועד יחלוף". ברקע, כמובן, האיום של הנשיא טראמפ לאפשר לישראל לחזור ללחימה בעזה, אבל וויטקוף אמר שכל עוד יש מגעים הוא מבקש שישראל לא תעשה זאת. מדובר כנראה בימים, ולא בשבועות.
על רקע המבוי הסתום, נציגי הצוות הישראלי נמצאים בקהיר, ונועדים עם בכירים מקומיים בנושא עסקת החטופים. בישראל עדיין מחכים לתשובת חמאס להצעה חדשה-ישנה, שקוראת לשחרור 11 חטופים חיים ו-16 חללים. במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים דיון בנוגע למשבר בשיחות, ובו קיבל סקירה מצוות המשא ומתן שהוחזר מדוחא. בדיון עלתה גם האפשרות של חזרה ללחימה, כשעל הפרק לא רק מבצע עצים שחמאס "לא הכיר" - כפי שאיימו עד כה - אלא גם אפשרות של "מבצעים נקודתיים".
בסיום הדיון מסרה לשכת ראש הממשלה כי הדיון בנושא החטופים היה "מעמיק", ובסיומו הנחה ראש הממשלה את צוות המשא ומתן "להיערך להמשך השיחות בהתאם לתשובת המתווכות להצעת וויטקוף לשחרור מיידי של 11 חטופים חיים ומחצית החללים".
חמאס הודיע בשבוע שעבר כי הוא מוכן לשחרר רק את החטוף בעל האזרחות האמריקאית עידן אלכסנדר ועוד ארבעה חטופים חללים "בעלי אזרחות כפולה", כשהכוונה כנראה אמריקאית. וויטקוף מיהר להבהיר אז שהצעת ארגון הטרור אינה מעשית. לדבריו, אף שחמאס מציג בפומבי "גמישות", באופן חשאי הוא העביר דרישות שלא ניתן ליישם מבלי להגיע להפסקת אש מוחלטת.








