קים אור אזולאי התלבשה לצילומי טקס בטיקטוק כשאור לוזון, הסטייליסטית הצמודה שלה, המליצה על לק ג'ל בצבע שקוף. "אבל אני אוהבת את הלק הכחול שלי", טענה השחקנית, עד שנכנעה לפסק הדין המקצועי ונתנה למניקוריסטית לצבוע את ציפורניה בגוון שקוף, שהתאים כמו כפפה לטבעת האירוסים שהכדורסלן יפתח זיו השחיל לקמיצה שלה ארבעה ימים לאחר מכן.
האם המאורסת הטרייה חושדת בקונספציה שנכרתה בין הסטייליסטית שלה לבין בעלה לעתיד? "לא, לא, תרגיעי", היא מקלילה. "לא הייתה מזימה וגם לא יד הגורל, אבל זה קטע".
הצעת הנישואים, היא מספרת, לא הייתה המתנה שקיבלה מבחיר ליבה לרגל יום הולדתה ה-22. "זה קרה חודשיים אחרי היומולדת, בנובמבר. בדקה ה-90 גילינו שיש לנו יומיים פנויים וסגרנו צימר בירושלים. אפילו לא וויקנד, סתם באמצע השבוע, ושם זה קרה".
מה קרה?
"אין לי מה לתאר, זה היה רגע מאוד שלי ושלו".
את זה ספרי ל-646 אלף העוקבות שלך. מה את יכולה לספר לעיתונאית שמתעדת אותך מאז שבקעת מהביצה?
"טוב", היא מתרצה. "הגענו לצימר אחר הצהריים, נכנסנו לחדר ופתאום יפתח הפתיע אותי וכרע ברך. הייתי בהלם של החיים שלי. ממש הופתעתי. אמנם אנחנו מלא זמן ביחד – בקיץ, כשנתחתן, בעזרת השם, נהיה חמש שנים ביחד – אבל לא חשבתי שזה משהו שאמור לקרות בתקופה הזאת ובטיימינג הזה. גם הוריי והוריו הופתעו, זה היה נהדר".
אהבת את הטבעת?
"מאוד! יש בה אבן מרכזית גדולה ועוד אבנים קטנות בצדדים. יפתח מכיר את הטעם שלי. התברר שהוא פילח טבעת שלי וצילם אותה כדי למדוד את הגודל. עכשיו את מבינה את חשיבות הלק השקוף?"
האמת? לא.
"אחרי הנשיקות וזה, צילמתי את כף היד שלי עם הטבעת על רקע השקיעה. נראה לך שיהלום היה משתלב עם לק ג'ל כחול?"
בין תל-אביב לראשון-לציון
הם נפגשו לפני חמש שנים על הפרקט, כשהיא הנחתה משחק אולסטאר. "נדלקתי עליו ממבט ראשון, אבל הוא היה בזוגיות וגם אני הייתי תפוסה. אחרי שנה הוא בא לראות אותי במופע חנוכה, משירי אריק איינשטיין, והתחלנו לעקוב. בעבר, כשיפתח התראיין, הוא סיפר שבדייט הראשון שלנו, בשבת, בים, כשאמרתי שאני צריכה לחזור הביתה כי מחר יש לי בגרות אחרונה, נשרה לו הלסת.
"העובדה שהוא גדול ממני בשבע שנים מעולם לא הורגשה, חוץ מזה שכבר הייתה לו דירה משלו. ההורים המדהימים שלי אף פעם לא סידרו לו מיטה בסלון. הייתי על הקו, בין בית הוריי בראשון-לציון לבין הדירה שלו בתל-אביב, וזה מה שדירבן אותי להוציא רישיון בטסט הראשון ולקנות מכונית".
כשהתחלת לצאת איתו, בגיל 17 וקצת, חשבת שהדייט בים יסתיים בחתונה?
"יפתח הוא מערכת היחסים השלישית שלי. בגיל 15 הייתה לי אהבת נעורים תמימה, אחר כך הייתי בזוגיות של שנתיים, וכשהתאהבתי ביפתח כבר ידעתי שיש לי גישה משלי. תמיד הייתי רצינית. לכל מערכת יחסים נכנסתי בתחושה של 'זה האחד' ואמרתי לעצמי שמבחן הזמן יקבע אם הוא באמת יהיה האחד".
למה להתחתן בגיל כל כך צעיר?
"האמת היא שאין סיבה מיוחדת, זה לא שאני נושאת איזה דגל, אבל אחרי חמש שנים ביחד מה זה משנה אם נתחתן עכשיו או בעוד שנה? אין הבדל, לדעתי. גם אמא שלי התחתנה בגיל צעיר, מתחת לחופה היא הייתה בת 20. מה בער להם? שום דבר, הם יצאו תקופה ארוכה והרגישו בשלים ותראי, הם כבר חגגו 26 שנות נישואים".
הוריה, אגב, הם אלה שחטפו אותה מזרועות אהובה. את הכתבה הזאת תקרא אזולאי במהלך שהותה בסין. "הוריי טסים לשם לנסיעת עבודה, והזמינו אותי להצטרף. ברגע הראשון זה נשמע לי מטורף, אבל אז אמרתי לעצמי 'למה לא?' שלושת החודשים שלפני החתונה יהיו עמוסים לאללה, מלא פרויקטים. גם היום, ערב הטיסה, הייתי בצילומים למשהו מיוחד שאני לא יכולה לספר עליו מפני שעוד לא נגמלתי מהפחד שלי מעין רעה, אז בא לי לטייל בכיף, בתקווה לחזור הביתה רגועה. נראה לי שעד כה אני כלה קלה, אני בכלל לא מרגישה את ההכנות. אמא שלי, כמו תמיד, דואגת לכל. היא המנהלת האישית שלי, לתמיד".
ויפתח?
"הלוואי שהוא היה מצטרף אלינו, אבל הוא לא יכול, הוא משחק בהפועל חולון ובמהלך העונה הוא לא יכול לצאת. יפתח יישאר בבית וקצת יתגעגע אליי, אני מקווה".
זה יקרה ב-10 ביולי ("בעזרת השם") ב"כוכב הים" בקיסריה. לדבריה, "בהתחלה רציתי לעשות חתונה בשישי בצהריים, אבל יפתח יכול להתחתן רק בפגרה, בקיץ, וביולי זה חום אימים". השמלה עדיין לא נבחרה, "ואין מצב שאבחר שמלה בסין, אני אשמח להרים למעצבת ישראלית".
במהלך החודש בסין תנסי לחדש את עסקי הכובעים?
החיוך הרחב שלה חושף גומות חן, תגלית מרעישה. "פה ושם הן יוצאות לי מהלחיים ונותנות לי עוד סיבה לחייך". ולא חסרות לה סיבות, "תודה לאל". היום היא מהשחקניות העסוקות ביותר בתעשייה, מ"רוקדים עם כוכבים" ("בפרק הראשון נפלתי על הראש, עד היום עוצרים אותי ברחוב עם 'את זאת שנפלה על הראש? כמה שריחמתי עלייך וכמה שנקרעתי מצחוק") ותפקיד ראשי ב"ספין" וב"פול ספיד", שהעונה החדשה שלה עלתה השבוע. נכון לעכשיו, נדמה שאף סדרת נוער לא תקבל אור ירוק ללא השתתפותה. אבל כשהייתה בת 14 היא פרצה לתודעה כמעצבת אופנה ובעלת מותג הכובעים "קימור", שהוא וריאציה של שני שמותיה הפרטיים.
מה זה קים אור? הראיון הראשון שלי איתה, למוסף זה, הניב כמה פנינים עסיסיות שכפו על עורכי ויקיפדיה להוסיף מידע בערך שנושא את שמה. אמא שלה גילתה לאומה שלארבעת ילדיה היא בחרה שמות שמתחילים באות קו"ף – קורל, קים, קורן וקייל, ולצמד כלבי הפורניאן הננסיים היא קראה קוקו וקליאו. אמא שלה גם חשפה שהרב שהוזמן לבריתה של קים, שנערכה במלאת חודש להיוולדה, טען שאינו יכול לתת ברכה לתינוקת עם שם לא יהודי וביקש להוסיף לה שם בעברית. על המקום אמרה האם "אור" וקים אור מאמינה שזה לא מקרי, שהיא באמת מכניסה אור לחייו של כל מי שפונה אליה בשמה המלא.
בראיון ההוא, אזולאי סיפרה שהפכה לכובענית לא מפני ששאפה לקריירה של מעצבת אופנה. "תמיד ידעתי שאני קודם כל שחקנית, אבל כובעים הם אהבת חיי ובשום מקום לא מצאתי את הכובע המושלם – יפה, צעיר, באיכות טובה ובמחיר סביר. כשהוריי טסו לסין לייבא פיגומים, אבא שלי הוא קבלן בידוד, נתתי לאמא כמה שרטוטים של כובעים וביקשתי שתחפש שם מפעל טקסטיל. אמא שלי טוענת שהסינים לא האמינו שמאחורי השרטוטים עומדת מעצבת מתחילה, שהיא ילדה".
"בשלה לעולם העסקים"
במקביל לכובעים היא שיחקה בשלוש סדרות ולא הסתירה את העובדה שהיא נפגעת, ממש נעלבת, מאלה שעדיין רואים בה אושיית רשת. בתחילת הקורונה הייתי אמורה לטוס לסין, לייבא את הקולקציה השישית, והספק אמר לי, 'אל תבואי, אנשים מתים פה ברחוב' והכל נעצר".
היום, אחרי שניפצה לרסיסים את הסטיגמה של "מי שמצליח ברשת הוא לא שחקן", ואחרי שהוכיחה ש"שחקן הוא לא רק מי שלמד שלוש שנים ביורם לוינשטיין", היא לא ממהרת להכריז שתתפוס טרמפ על הטיול בסין כדי להעיר את המותג שהוקפא. "בעיקרון, אני אף פעם לא אומרת 'לא', אבל לא נראה לי שאני כבר בשלה לעולם העסקים".
ובגיל 14 היית בשלה?
"ברור שלא, ולמזלי, בגיל 14 גם לא ידעתי מה זה להיות בשלה. היה לי רעיון ופשוט רצתי איתו. היום, בגיל 22, אני יותר מודעת לסיכונים ולדברים שאני עלולה להפסיד. בגיל 16, כשהרצתי לבני נוער על ההצלחה שלי כשחקנית וכבעלת עסק, אמרתי להם שבילדות יש תום קסום שמניע את החיים. כילד, אתה לא חושב יותר מדי על התוצאות, אתה עושה את מה שזורם לך ואת מה שנראה לך נכון לאותו הרגע ומצפה שזה יעבוד. בגיל 22 אני שוקלת דברים בקצת יותר כובד ראש".
השינוי המשמעותי שאזולאי חוללה בתדמיתה ובמעמדה הפך אותה למודל של השראה, ולצד היותה פרזנטורית של מותג הספורט אדידס, עכשיו בכובעה החדש, היא מובילה שני קמפיינים חשובים שפונים לנערות. זה של "קוטקס", (מבית קימברלי קלארק), מותג ההיגיינה הנשית, קורא לנרמל את השיח בנושא המחזור החודשי, והיא שואלת: "למה אנחנו לוחשות? אנחנו דור חדש של בנות שלא מתביישות". וזה של עמותת "שוות", לרגל שבוע הנערה הישראלית, היא מדרבנת: "העזי להיות זו שעושה את זה, אל תגידי 'זה גדול עליי', תגדלי לתוך זה. העולם מחכה לך".
שני קמפיינים במכה אחת!
"בעיניי הם הרבה יותר מקמפיינים, זאת שליחות של ממש עם השפעה חברתית עמוקה. המטרה של שניהם היא לחזק את הביטחון של הנערות בישראל. בגיל 22 אני עוד לא רואה את עצמי בתור המחנכת של הדור החדש, אבל אני מרכיבה את המשקפיים הנכונים על האף של הנערות. שני הקמפיינים פונים לגיל הצעיר, לפני שהן יוצאות לשוק העבודה ומגלות את פערי השכר, וחשוב לי שכבר בגיל הזה הן יידעו שהן טובות וראויות בדיוק כמו שהן".
את מאמינה שהעולם מחכה לך?
"זה לא משנה, עכשיו אני חולמת על הוליווד אפילו יותר מתמיד בגלל שעכשיו הכי פחות רוצים אותנו שם. בגלל שעכשיו הכי ישימו לי ברקסים והכי יתנכלו לי והכי יחפשו את כל הסיבות למה לא לשים ישראלית יהודייה בפרונט. החלום שלי הוא לעמוד שם עם דגל ישראל ולספר שאנחנו המדינה הקטנה שלאורך ההיסטוריה תמיד ניסו למעוך ולהרוס אותה, וכמו שמעולם זה לא קרה זה לא יקרה".
את שואפת להיות גל גדות השנייה?
"ממש לא, אם אהיה גל גדות השנייה אז מה מיוחד בי? אני לא נראית כמוה ולא בגובה שלה ולא הייתי מלכת יופי, אבל הייתי רוצה להגיע לממדי ההצלחה שלה – בדרך שלי. השאיפה שלי היא להביא את קים אור אזולאי שגדלה בראשון-בת-ים-חולון, חוב"תית כזאת, אחת שמכורה למשפחה שלה, שמדברת מהר נורא עם קול צרוד כאילו שמחצו אותה בבלנדר, וכמעט תמיד מחייכת".
"יותר סומכת על עצמי"
המסרים שמחזקים ומעצימים נערות חשובים, לדבריה, "במיוחד בדור הנוכחי, שפתוח לכמויות עצומות של רוע אנושי. היד כל כך קלה על המקלדת, והאמצעים להתאכזר לבנות ולנערות מגוונים ונגישים. קהל היעד של שני הקמפיינים הוא הבנות שרואות אותי בטלוויזיה ואוהבות את הסדרות שלי, ואם אני ממליצה להן ללכת בדרך שלהן אולי זה יחלחל עמוק. הלוואי שבגיל ההתבגרות שלי הייתה מישהי שמדברת ככה, בפתיחות, גם על נושאים שפחות מדוברים".
גם את היית קורבן חרם?
"לא חרם כיתתי. בכיתה ה' היינו חבורה של ארבע בנות, החברות הכי טובות, ישנות ביחד, עושות הכל ביחד ויום אחד הן פשוט מחקו אותי. הפסיקו לדבר איתי, התעלמו ממני, ממש התאכזרו אליי, ומשהו נסדק אצלי בערך חברות. זה לא שלא היו לי חברים, אבל מאז כיתה ה' אני פחות שמה את הז'יטונים שלי על חברות ויותר סומכת על עצמי. 'מה שלא הורג אותך מחשל אותך'. זה משפט מעצבן לאללה, אבל הוא כל כך נכון. היום, אם חס וחלילה יקרה לי משהו דרמטי, אני אצלצל לאחותי או להוריי לפני שאצלצל לחברות".
או שתצלצלי לארוסך, תכף בעלך. דרך אגב, איך הוא קורא לך?
"אני קוראת לו הרקולס כי בעיניי הוא הרקולס והוא קורא לי קים, זה נראה לך נורמלי? אפס כינויי חיבה, זה נראה לך שפוי? לפעמים אני אומרת ליפתח, 'אני לא איזה מאמי? פאפי? באבי?' והוא עונה, 'לא, חיים שלי, את קים, זה השם שלך'. נראה לך שעוד יש תקווה?"
smadarshirs@gmail.com








