אוכל: מסעדת פסקדו באשדוד בהובלת השף יחי זינו, היא מסעדה המתמחה בדגים וזכתה בתארים רבים ובמוניטין מוצדק לאורך 16 שנות פעילות. המקום הפך מוקד עלייה לרגל לחובבי הדגים וזינו מצליח בכישרון והתמדה להגיש תפריט יצירתי שמוציא את המיטב מהדגים השונים שבהם הוא עושה שימוש, תוך שימת דגש על הכנה פשוטה והעצמת הטעם והמרקם שלהם.
הדגים כאן טריים והמגוון שלהם מרשים, בזכות העובדה שערן ז'נו, דור שלישי בענף הדייג, הוא השותף והמנהל כאן, וכל הסחורה מגיעה ישירות מהעסק המשפחתי.
בנוסף לחומר הגלם, יש כאן תפיסה של מסעדנות מקצועית הבאה לידי ביטוי בשירות האדיב, המחויך והמוקפד, במוזיקה ובאווירה, המהווים חלק אינטגרלי מהחוויה.
השילוב בתפריט בין מנות דג פשוטות לבין בחירה יצירתית של השף לשלב גם מנעד טעמים בינ''ל - מוצלח במיוחד, וכך ניתן ליהנות מעולמות מגוונים ותמיד למצוא מנות ספיישל שאינן בתפריט הקבוע.
בראשונות תמצאו גם סלט ירקות קצוץ מצוין או סלט עגבניות חריף אבל גם סביצ'ה פרואני, ומנת סייגון המורכבת מטונה קצוצה בתיבול אסיאתי המוגשת בתוך עלי חסה ונאכלת עם היד בשני ביסים מרעננים.
עוד בראשונות ברבוניות ים תיכוניות מטוגנות וסלט תפוחי אדמה, וטונה וגם מנת סלמון בסויה עם שמן שומשום רותח, טחינה גולמית ובצל ירוק לשילוב טעמים מקורי וטעים מאוד.
ההבנה והידע של זינו בדגים והשליטה בטכניקות של כבישה ובישול מצליחה להפתיע פעם אחר פעם. כשהדג טרי ואיכותי, אין צורך במניפולציות מורכבות מדי על מנת להוציא ממנו את המיטב, אך כמובן ששף ידען ומוכשר יידע גם איך להתייחס לכל סוג של דג ולכל חלק.
כך יצא שטעמתי כאן גם בוטרגה נהדרת שהוכנה במקום מביצי דג בורי שעברו את תהליך ההמלחה והייבוש והוגשו לאחר כבוד עם שמן זית מעולה של מסיק מגל, שמכינים במיוחד עבור המסעדה ומבחירה של של תערובת זני זיתים שזינו בחר. ניתן גם לרכוש במקום משמן הזית הזה. יצירת שמן זית במיוחד עבור המסעדה נהוגה במסעדות שף מובילות בחו''ל ומרשים שייצרו זאת כאן.
אני תמיד אוהב לאכול כאן גם מנה של כנף דג, בין אם של מוסר ים ובין אם דג אחר. מדובר בלחי של הדג והחלק המחובר אליו שעובר ציפוי וטיגון עמוק. הלחי נחשבת לאחד החלקים הטובים ביותר של הדג ומקבלת כאן ביטוי יוצא מן הכלל.
במנות העיקריות ניתן לבחור לברק שלם בין אם בטיגון, על הגריל או בתנור, או פילה של דג לבן בבישול קונפי עם שרי, פטריות ושמן זית. וכמובן שיש כאן גם מנות דג נוספות המתאימות לכל חובב דגים.
זינו אוהב גם לחקור ולהתחקות אחר מקור חומרי הגלם ומסורות בישול עתיקות, מה שהוביל אותו להגיש תבשיל דגים וגרגירי חומוס אנדלוסי, מבוסס מתכון של משפחות אנוסי ספרד, שהיה טעים ומיוחד.
השף והמסעדה מוערכים מאוד ואהובים גם בקרב אנשי קולינריה ושפים שמרבים להגיע לכאן במיוחד כדי ליהנות מכל הטוב הזה שגם שם את אשדוד על המפה הקולינרית בגאווה.
רחוב: אשדוד היא כבר העיר השביעית בישראל בגודל אוכלוסייתה ומונה קרוב לרבע מיליון תושבים. היא ידועה בחופיה הנקיים והיפים, שזוכים להיכלל ברשימת החופים בעלי תו התקן הבינ''ל ''הדגל הכחול'' המוענק לחופים שעומדים בקריטריונים מקפידים כמו איכות המים, נגישות, מי שתייה זמינים ועוד.
באשדוד יש חיי תרבות עשירים וביום ראשון הבא, 30.3, תופיע התזמורת האנדלוסית אשדוד בהיכל התרבות יחד עם לירז צ'רכי ואמנים נוספים. ב-17.4 תתארח באמפי המודרני והמרשים של העיר להקת משינה.
במוזיאון לתרבות הפלשתית שבעיר תמצאו תערוכות מעניינות ועדיין ניתן לבקר בזו הנקראת ''גוף.בגד.בית - ארעיות בעיצוב המקומי'' שאצרה גלית גאון.
פסקדו. מרטין בובר 1/12, אשדוד. טלפון: 08-852-3063








