סקר מילואימניקים מקיף שערך שירות התעסוקה מגלה כי 75% מחיילי המילואים דיווחו על פגיעה כלכלית נוכח שירות המילואים, 60% דיווחו שחשו חוסר ודאות תעסוקתי ו-41% דיווחו שפוטרו או נאלצו לעזוב את עבודתם לאחר שירות המילואים. לדברי ראשי השירות ממצאי הבדיקה והסקר מדאיגים "ומלמדים על מחיר השירות הממושך".
רוב המשרתים (כ-60%) דיווחו כי התמודדו עם חוסר ודאות תעסוקתי במהלך המלחמה, כאשר כ-20% ממש חששו לאבד את מקום עבודתם; כ-63% אינם מרוצים מהפוזיציה התעסוקתית הנוכחית שלהם ושקלו, בעקבות השירות, על שינוי מסלול קריירה.
1 צפייה בגלריה
yk14314139
yk14314139
(צילום: קובי קואנקס)
75% מבין משיבי הסקר דיווחו שחוו פגיעה כלכלית נוכח שירותם במילואים, כ-27% דיווחו שהצליחו להסתדר אך כ-48% דיווחו על פגיעה כלכלית משמעותית. ככלל, מרבית המשיבים דיווחו על תחושת צורך בחיזוק הכישורים והמיומנויות המקצועיים שלהם, וכ-24% ביקשו הכשרות מקצועיות; מהתשובות עולה כי המשיבים מודעים לשינויים העוברים על שוק העבודה המודרני ההופך דיגיטלי יותר ויותר ומאופיין בשינויים תכופים ובצורך בכישורים מתקדמים ומתעדכנים, ואכן כ-50% ביקשו סיוע בחיזוק מיומנויותיהם הטכנולוגיות והדיגיטליות ואילו 24.2% ביקשו סיוע בחיזוק כישורי הניהול והיזמות שלהם.
עו"ד עינבל משש, מנכ"לית שירות התעסוקה: "המורכבות שנוצרה בשל גיוס המילואים רחב ההיקף הציבה אתגרים חסרי תקדים גם בשוק העבודה. משרתי המילואים הם עמוד השדרה של החוסן הלאומי, ונתוני הסקר חושפים מציאות קשה. עלינו כמדינה, החובה לספק להם מעטפת תעסוקתית מלאה ומכבדת. מיזם 'ממדים לתעסוקה' הוא מענה שנועד לסייע למי שמגינים עלינו בזמן המלחמה. זוהי, מעבר לכל, אמירה ערכית של הוקרה והכרה במסירותם".
יצוין כי זה ארבעה חודשים שירות התעסוקה מפעיל את "ממדים לתעסוקה", מיזם ממשלתי יחיד מסוגו שיזם ומוביל שירות התעסוקה שתכליתו העמדת פתרונות תעסוקתיים מותאמים אישית למשרתי ומשרתות מילואים ולבנות ובני זוגם. במסגרת המיזם מעמיד שירות התעסוקה את יועצי הקריירה, הפסיכולוגים התעסוקתיים, המאמנים התעסוקתיים ומתאמי ההשמה שלו לרשות משרתי ומשרתות המילואים ובנות ובני זוגם ובונה יחד איתם תוכניות תעסוקתיות אישיות המביאות בחשבון את צורכיהם, אתגריהם ושאיפותיהם התעסוקתיים האישיים.