ראש הממשלה בנימין נתניהו השלים את סבב הראיונות של ארבעת המועמדים לתפקיד ראש השב"כ. בכוונתו להודיע על המועמד שלו בימים הקרובים - עוד לפני הדיון בבג"ץ ב-8 באפריל בעתירות נגד פיטוריו של ראש השב"כ המכהן, רונן בר.
מיד לאחר שבג"ץ קבע כי נתניהו יוכל להתחיל לראיין מועמדים לתפקיד, במקביל להחלטת השופטת גילה כנפי-שטייניץ להקפיא את פיטורי בר, זימן נתניהו ללשכתו את ארבעת המתמודדים על ראשות הארגון.
המועמד הראשון שראיין נתניהו הוא מ', סגן ראש שב"כ שמונה על ידו לעמוד בראש משלחת המשא ומתן הישראלית לעסקת החטופים בשורת נסיעות לחו"ל. המועמדים הנוספים שראיין נתניהו: סגן ראש שב"כ לשעבר יאיר (רולי) שגיא, שהפסיד את ראשות השב"כ לבר; שלום בן חנן, שהיה ראש אגף ומשמש פאנליסט ופרשן לענייני ביטחון; ואיל ציר כהן, לשעבר ראש אגף במוסד.
בג"ץ דחה כאמור בשבוע שעבר את בקשת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לאסור על נתניהו לראיין מועמדים חדשים לתפקיד ראש שב"כ. זמן קצר לאחר מכן כבר עידכן דובר ראש הממשלה, עומר דוסטרי, כי "לאחר שבג"ץ דחה את ניסיונה של היועצת המשפטית לממשלה למנוע את התחלת התהליך למינוי ראש שב"כ חדש, ראש הממשלה יחל לראיין מועמדים לתפקיד".
עם זאת, בג"ץ קבע כי הצו הארעי להקפאת ההליך "ייוותר על כנו עד למתן החלטה אחרת", בניגוד לבקשת נתניהו. בתגובת הממשלה לעתירות נגד פיטורי בר צוין כי "ראש השב"כ יכהן בתפקידו עד החלטה אחרת של בית המשפט".
בתוך כך, שר המשפטים יריב לוין צפוי למנות את שר המשפטים לשעבר ויו”ר הכנסת אמיר אוחנה כנציג הממשלה בוועדת האיתור שצפויה לדון בהדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה.






