האם שווה לחכות לרגע האחרון כדי לסגור טיסה לחו"ל? מסתבר שהשנה יש מחירים מפתיעים לטובה, ובכל מה שקשור לתקופת חג הפסח הקרוב יש לא מעט אפשרויות מעניינות למהירי החלטה. בשנה שעברה, בעיצומה של המלחמה, חברות זרות רבות לא טסו לישראל וממנה. השנה זה נראה אחרת.
רגע לפני שמגיע ליל הסדר בדקנו את המחירים המוצעים בשוק התיירות וגילינו מחירים שווים לכל נפש. הסיבות: שילוב של תחרות חדשה שנפתחה, יעדים עונתיים והעדפה לחופשה לפני או אחרי החג. כך נפתחו להן הזדמנויות לציידי הדילים. המחירים נבדקו בתחילת השבוע והם תקפים להזמנה בימים הקרובים. מי שיחכה מעבר לכך יגלה כמובן מחיר אחר, יותר גבוה.
יניב לניס, מייסד אתר "טיסות סודיות", מסביר כי "יש כעת שילוב נדיר של מספר גורמים שמורידים את המחירים בשוק. הגורם הראשון הוא חזרת חברת האולטרה לואו-קוסט ריינאייר לנתב"ג בתחילת השבוע. ריינאייר הציפה את השוק בכרטיסי טיסה זולים למספר רב של יעדים. הגורם השני הוא תחילת הפעילות של לוח הטיסות ליעדים העונתיים לקיץ של החברות הישראליות. ניתן למצוא מחירים נמוכים מאוד ליעדים ביוון שנחשבים עונתיים, כמו רודוס, כרתים וקפלוניה. הגורם השלישי הוא הקרבה לחופשת הפסח. נוסעים רבים מעדיפים לנפוש דווקא בחופשת הלימודים ובימי חול המועד. זה מייצר ביקוש ומחירים גבוהים לימים המבוקשים, אך מייצר הזדמנויות עם ביקושים נמוכים מהרגיל בימים שלקראת החג עם טיסות זולות".
לניס נותן מספר דוגמאות, כמו כרטיס טיסה לפאפוס הלוך ושוב שמחירו רק 55 דולר עם חברת ריינאייר. התאריכים הם 5 עד 12 באפריל, בשבוע שלפני חג הפסח. המחיר, שימו לב, לא כולל כבודה. יש גם מחיר לטורינו ב-186 דולר לכרטיס הלוך ושוב עם ריינאייר, בין התאריכים 6 עד 13 באפריל. גם כאן לא כולל כבודה. בארקיע תוכלו למצוא טיסה הלוך ושוב לפריז ב-344 דולר בין התאריכים 6-13 באפריל.
שירלי כהן עורקבי, סמנכ"ל אשת טורס: "הלחימה שהתחדשה בעזה האטה את המכירות לקראת פסח – ונותרו דילים שווים על המדף. היעדים המבוקשים לחג הם יעדים כמו מלטה, בטומי, פראג, יוון, מונטנגרו ואיטליה. למי שרוצה להוזיל את החופשה מומלץ להזמין בחופשות שמתחילות יומיים לפני תחילת החג, או בחג השני".
אורן כהן מגורי, סמנכ"ל השיווק והמכירות של השטיח המעופף, ציין גם הוא את חזרת חברות התעופה הזרות לנתב"ג: "החזרה שלהן מגדילה את ההיצע ואת התחרות על הקווים. הצרכן הוא שמרוויח עם מחירים אטרקטיביים מאוד בפסח בהשוואה לשנה שעברה, כך שמי שחיכה לרגע האחרון עשוי גם להרוויח דיל טוב".
בדיקה באתרים השונים תגלה לכם מחירי כרטיסים (הלוך ושוב) שיכולים להיות שווים. בחברת ארקיע: זנזיבר – 799 דולר לאדם בין התאריכים 15–22 באפריל; וינה – 379 דולר לאדם בין התאריכים 7–14 באפריל; פראג – 299 דולר לאדם בין התאריכים 6–12 באפריל.
טיסות של הרגע האחרון בגוליבר: בוקרשט – 261 דולר לאדם עם ישראייר, בין התאריכים 8–14 באפריל; ורנה – 293 דולר לאדם עם ישראייר, בין התאריכים 8–13 באפריל; בודפשט – 292 דולר לאדם עם וויז אייר, בין התאריכים 11–15 באפריל.
לא מפתיע, אבל תמיד מעניין לראות כיצד המחיר הוא הקובע. מסקר שחברת iPanel ערכה עבור ynet עולה כי המחיר הוא השיקול החשוב ביותר עבור הישראלים בבואם לבחור חברת תעופה. השיקול הזה הקדים את "ביטחון". במקום השלישי "נוחות ואיכות השירות", "זמינות" במקום רביעי, "חשש מביטולים" במקום החמישי ו"רצון לתמוך במדינת ישראל" במקום השישי.
מהסקר עולה עוד כי 62% מהישראלים סבורים כי יטוסו לנפוש השנה בחו"ל.
"נוסעים רבים מעדיפים לנפוש בימי חול המועד. זה מייצר ביקוש ומחירים גבוהים, אך מייצר הזדמנויות בימים שלפני החג עם טיסות זולות"