בסקר הסל שערכנו בשבוע שעבר עלה כי בזמן שרוב המוצרים התייקרו, דווקא מחיר המצות לא עלה. איך אתה מסביר את זה?
"אנחנו מעסיקים 80 עובדים מאוקטובר עד ערב החג. בשנה הקשה הזו לכל עם ישראל, עשינו כל מה שביכולתנו על אף ההתייקרויות השונות במשק, כדי לא להעלות מחירים ולאפשר לכולם לחגוג פסח כהלכתו עם מצות בבית".
מה השוני בתהליך אפיית המצות?
"הלכות הכשרות מחייבות נהלים נוקשים: כל 18 דקות יש להחליף את המערבלים, וזמן האפייה עצמו עומד על כדקה וחצי בלבד. התהליך מהיר מאוד כדי למנוע תפיחה. במצה יש כ-800 חורים, שנועדו גם הם למנוע את התפיחה".
מה בנוגע ליצוא מצות לקהילות יהודיות בחו"ל?
"היצוא לחו"ל נמצא בגידול מסוים בשנים האחרונות. השווקים העיקריים הם ארצות-הברית, צרפת, אוסטרליה ובריטניה, אנחנו מייצאים ל-33 מדינות".
מה המצה הכי גדולה שאתם מייצרים?
"אנחנו מייצרים את המצה הכי גדולה בישראל באורך של 6 מטר וברוחב של 1.6 מטר ובמשקל 6 ק"ג, יש בה 119 אלף חורים. היא תוצג בקניון עזריאלי תל-אביב".
תן לנו טיפ, איך אתה אוהב לאכול את המצות שלך?
"מפוררות בתוך התה".








