מעט יותר מחצי שנה לאחר הופעה בינונית באופן יחסי באולימפיאדת פריז, כזו שהתוצאות שניפקה היו רחוקות מהציפיות, המרתון הישראלי שוב זקף את ראשו עם תצוגה נהדרת באליפות אירופה בבלגיה – והוכיח שמדובר בחוד החנית של האתלטיקה בארץ.
השלל שהשיגה הנבחרת היה לא פחות מחמש מדליות – זהב קבוצתי בגברים, שם גשאו איילה ומארו טפרי סיימו במקום השני והשלישי בהתאמה, וכסף קבוצתי של הנשים, במרוץ דרמטי שבו לונה צ'מטאי סלפטר הקדימה בפוטו-פיניש את מאור טיורי בדרך לארד. בסך הכל, נבחרת המרתון השיגה בשלוש השנים האחרונות 16 מדליות באליפויות העולם ואירופה, חמש מתוכן מזהב. אימפריה.
2 צפייה בגלריה
yk14332394
yk14332394
(נבחרת הגברים עם מדליות הזהב והגביע | צילום: באדיבות איגוד האתלטיקה)

"ריצה מוצלחת וחשובה לישראל"

נבחרת הגברים שיחזרה אתמול את ההישג ממינכן 2022, ולמרות ההפסד המאכזב בתחרות האישית, כולם שכחו ממנו כאשר ההמנון נוגן אתמול ואיימרו עלמאיה הניף בגאווה את דגל ישראל. זו הייתה תשובה ראויה לפרו-פלסטינים המעטים לאורך המסלול שצעקו קריאות אנטי-ישראליות.
איילה ממש נגע בזהב בריצה, נלחם על הבכורה עד למטרים האחרונים, אבל הוא נכנע לפריצה של האיטלקי ממוצא מרוקאי, אליאס אוואני. המנצח קבע 2:09.05 שעות, שלוש שניות לפני הישראלי. טפרי לקח כאמור את מדליית הארד עם 2:09.17, ועלמאיה, שרץ בדבוקה המובילה לאורך כל הדרך, חיזק את הזהב הקבוצתי כאשר סיים רביעי בזמן של 2:09.27. בסיכום הכללי, ישראל סיימה ראשונה בדירוג הקבוצתי בפער של קרוב לתשע דקות על פני המארחת בלגיה, כאשר שאר חברי הנבחרת היו בוקאיו מלדה (מקום 17), גודאדאו בלצ'או (22) ושמואל אבוהיי (25), שנהנו גם הם מזהב מסביב לצוואר.
איילה הנרגש אמר בסיום: "זו הייתה ריצה מוצלחת וחשובה מאוד בימים אלה לישראל. אנחנו מקדישים את ההישג לחטופים. מקווה שנשמור על הפודיום גם באליפויות הבאות".
טפרי הפתיע כאשר הצהיר: "לא כיוונתי הפעם לפודיום", ועלמאיה הוסיף: "הוכחנו שאנחנו עדיין מעצמת מרתון ויש לנו מספיק רצים בכירים כדי להצליח".
ולצד המאבק הנהדר שקיבלנו בתחרות הגברים, גאווה גדולה הגיעה מנבחרת הנשים (הריצות התקיימו במשותף). טיורי בת ה-34 מתחרה כבר 20 שנה, ובשנים האחרונות חווה עדנה ונמצאת בקו עלייה, כולל מקומות 48 ו-49 בהתאמה בשתי האולימפיאדות האחרונות. הפעם היא נתנה פייט נפלא לזוכת הארד, ולמעשה, סלפטר הקדימה אותה ממש בסנטימטרים בודדים, ולשתיהן נקבע זמן זהה, 2:28.01 שעות. זו הייתה הפעם הראשונה שבה שתי רצות המרתון הבכירות שלנו מנהלות קרב צמוד כל כך בתחרות גדולה, ובסוף הן עלו יחד על הפודיום כדי לקבל את מדליית הכסף הקבוצתית, יחד עם הלן וולפסון שסיימה במקום ה-17 עם 2:44.16.
2 צפייה בגלריה
yk14331853
yk14331853
נבחרת הנשים עם הכסף הקבוצתי | צילום: JILL DELSAUX, AFP
סלפטר החמיאה לטיורי הכפר-סבאית, והוסיפה: "לא הייתי כשירה לגמרי והסיכויים להשתתפות שלי בריצה היו 50-50. אני דווקא אוהבת את מה שהשגתי, ובמיוחד שזה נעשה תחת דגל ישראל".
בשני המקרים, האישי והקבוצתי, הזהב הלך לספרד: הרצות ממוצא מרוקאי, פאטימה אוהאדו נאפי (2:27.14 שעות) ומאחידה מעיוף (2:27.41) סיימו במקומות הראשונים והובילו את נבחרתן לזהב בסיכום הכללי. יש לציין שרק שלוש נבחרות שלחו מספיק רצות כדי להתחרות בתחרות הקבוצתית, כשהשלישית הייתה בלגיה.
עמי ברן, יו"ר איגוד האתלטיקה: "המרתון שלנו הוא הפנים היפות של המדינה, עם ערכים של מצוינות".
כדוריד. חצי גמר הפלייאוף, משחק 1 (הטוב מ-3): א.ס רמה"ש - מכבי ראשל"צ 35:37, בני-הרצליה - הפועל ראשל"צ 43:36.
כדורעף. הערב (16.30, בר-לב) בגמר הפלייאוף לנשים, משחק 1 (הטוב מ-5): כפר-סבא - מכבי אשדוד. (ספי פסטרנק)