אחרי שראש עיריית חיפה יונה יהב סירב לאפשר את קיומו בסמי עופר של משחק רבע גמר הגביע בין בית"ר ירושלים לסכנין, הגיעה התגובה של ההתאחדות: גמר הגביע ייערך בבלומפילד ב-29 במאי, ולא בחיפה.
בהתאחדות טענו בהודעה על בחירת האצטדיון כי "סמי עופר תפוס במועד משחק הגמר", אבל כבר לפני חודשיים נחשף ב-ynet כי היא הטילה סנקציה על עיריית חיפה והחליטה כי משחקי גביע ונבחרת ישראל לא יתקיימו בסמי עופר, בעקבות פרשת משחק רבע הגמר. מטעמו של יהב נמסר: "מקומו של גמר גביע המדינה הוא באצטדיון סמי עופר. בכוונתי ליישב את ההדורים עם ההתאחדות, ולהבטיח שאצטדיון סמי עופר ימשיך להיות בית לאומי למשחקי הגביע ונבחרת ישראל".
משמעות קיום המשחק בבלומפילד היא כי אם הפועל ת"א תנצח את הפועל באר-שבע בחצי הגמר ביום חמישי הבא, היא תשחק באצטדיונה הביתי מול בית"ר ירושלים, שכבר עלתה לגמר. עם זאת, בהתאחדות ציינו כי "בהתאם למידע שנמסר לנו, בית"ר הסכימה מראש כי המשחק יתקיים בבלומפילד אפילו אם הפועל ת"א תנצח בחצי הגמר".







