"צריך להגיד את האמת, להחזיר את החטופים זו לא המטרה הכי חשובה", אמר אתמול שר האוצר וחבר הקבינט בצלאל סמוטריץ'. האמירה התווספה להתייחסות של דובר ראש הממשלה עומר דוסטרי במוצאי שבת כי "אי אפשר להחזיר את כל החטופים, זה ספין" - שאחריה ציין כי הוא מדבר על כך שאין היתכנות בעת הזו לעסקה אחת לשחרור כולם. משפחות החטופים מזהות את השינוי ברטוריקה מצד הדרג המדיני ומתריעות שזה מרחיק את שחרור קרוביהן בשבי חמאס ומסכן את חייהם.
"האמירות האחרונות של נבחרי הציבור מטלטלות את כולנו, והאחרונה של סמוטריץ' הייתה כמו סכין בלב", מספר מישל אילוז, אביו של החטוף גיא אילוז ז”ל. "זה כבר לא מהשוליים, הם מנסים לנרמל את זה שהחטופים יישארו מאחור", הוא מדגיש. "הם קוראים לזה הניצחון המוחלט ואני קורא לזה ניצחון הקואליציה", מספר מישל על הסיסמאות שנזרקות לאוויר בזמן שבנו בשבי בלי חמצן בריאות.
2 צפייה בגלריה
yk14342421
yk14342421
(מישל אילוז, אביו של החטוף גיא אילוז | צילום: ריאן פרויס)
"אצלי עוד מהדהדת האמירה של דובר רה"מ ממוצ"ש", מספר יותם כהן, אחיו של החייל החטוף נמרוד, "מכל האמרות בימים האחרונים, זה הכי מטלטל ועומד בניגוד לשאר השקרים של הממשלה. להגיד דבר כזה לעם ישראל, למשפחות, מרגיש לי הזוי. אין לי מה להיות מאוכזב או מופתע מהדברים של סמוטריץ׳, הוא אומר את זה אחת ל-, אני לא חושב שיש מישהו שמאמין שהחטופים לנגד עיניו בכל מחיר. הוא הוכיח את זה במעשים ובדיבורים. הוא צריך להתבייש בדעות כאלה. זה נותן לגיטימציה להקריב אותם. בסוף הוא שר בכיר בממשלה, מתווה מדיניות ומקבל החלטות. החשיבה הזאת של אחד הבכירים במדינה, היא לכל הפחות בעייתית".
לחוסר האמון בדרג המדיני התווסף התצהיר של ראש השב"כ רונן בר לבג"ץ אתמול – שבו הוא ביקר את התנהלותו של ראש הממשלה במספר סוגיות והתייחס גם להוצאתו מצוות המו"מ. "לצערי הרב גם הדברים של בר לא הפתיעו אותי. הוא אחראי למחדל של 7 באוקטובר לא פחות מכל גורם אחר, אבל ההבדל בינו לבין הממשלה זה שהוא לוקח אחריות ואומר את האמת בפרצוף", מדגיש מישל אילוז. "די לראות את התצהיר שלו כדי להבין מה מעניין את ביבי - הצרכים שלו. נתניהו לא לוקח אחריות, לא מכנס ועדה שבאה לחקור את מה שאירע, הוא ממציא סיסמאות וכראיה כבר שנה וחצי לא קם גוף ולא הייתה הצעה אופרטיבית".
2 צפייה בגלריה
yk14342423
yk14342423
יותם כהן, אחיו של החייל החטוף נמרוד כהן | צילום: דנה קופל
"אני מאמין לרונן בר באופן מלא" ממשיך כהן, "אני ציפיתי שיהיו היום תגובות חריפות יותר, באופוזיציה ובציבור. אבל כנראה שככל שעובר זמן, הכל עובר מעל הראש. הציבור מיואש, כל כך הרבה דברים קורים בישראל והציבור לא מסוגל להכיל את זה יותר." והפתרון, לדברי כהן, הוא הוצאתו של נתניהו מקרב מקבלי ההחלטות: "הוא מבחינתי המכשול, הוא מימן את חמאס, קטאר מימנה את הלשכה שלו, כל האזימוטים מצטלבים לזה שאין לו שום עניין לעשות עסקה." גם עבור אילוז האמון במקבלי ההחלטות כמעט ולא קיים. "זאת התנהלות פושעת של ממשלה שמפקירה את האזרחים שלה. הכל מריחת זמן, זה לא עניין של מיטוט חמאס, הם ניזונים מהכאוס. כאדם שהיה לוחם בצבא, מ"פ בסיירת, הייתי הולך בכל יום זיכרון לחברים ומכרים. ביום הזיכרון הקרוב אני בורח מהארץ, אני לא מסוגל להתמודד על זה. אין לי איפה לבכות את הבן שלי, לבכות את מר גורלי, להגיד לגיאצ'וק כמה אני מתגעגע אליו. זה פשוט עצוב, ואני לא יודע מתי אני אוכל לעשות את זה, אם בכלל, וזאת בושה להנהגה שלנו."