יום הזיכרון הוא אחד הימים הקשים שחווה העם שלנו. תזכורת לגיבורים ולגיבורות שמצאו את מותם עבור הארץ הזאת. והשנה הכאב גדול מתמיד. את המדור שלי השבוע החלטתי להקדיש לשני חיילים אמיצים עם חיוך ענקי ולב מזהב שנפלו ב-7 באוקטובר. זכרו אותם והכינו את המתכונים לזכרם.
נחמן דקל, בן 20 מעמנואל. בנם של דגנית ולירון. אחיהן הקטן של רנן ותהילה ואחיהם הגדול של ליה ונתן.
נחמן היה בחור מלא בשמחת חיים, אדם עם ראש על הכתפיים ועם זאת שטותניק והכי מצחיק שיש. חבר שתמיד נמצא שם עבור חבריו, זה שדאג לשמר את המורל.
נחמן אהב את משפחתו ודאג להם. הוא אהב מאוד לשיר, וכולם היו מתרגשים מהקול המדהים שלו.
נחמן שירת בגדוד 50 בחטיבת הנחל בפלוגה המסייעת והיה לוחם במחלקת המרגמות. המחלקה סופחה לכוחות סיירת הנח"ל במוצב סופה עקב שיקולים מבצעיים. בשבת 7.10, יום הולדתו של נחמן, הוא סגר שבת. בזמן מתקפת הטילים נחמן וחבריו שהו בכוננות בוקר סמוך לכלים של המחלקה והיו מהראשונים להיתקל במחבלים, הם לחמו בגבורה ובאומץ מחוץ למוצב וכשהיו נפגעים רבים לכוחותינו נכנסו לתוכו. נחמן עמד מחוץ לחדר והגן עליו כדי לאפשר את הטיפול בנפגעים והצליח לפגוע במחבלים. נחמן גם הקפיד לעדכן את השוהים בחדר על הלחימה המתרחשת בחוץ, עד שנפגע. בזכות לחימתו חלק מהפצועים אף ניצלו.
לאחר נפילתו של נחמן התחילו מכריו להפיץ את המשפט "תהיו שמחים – תהיו נחמן", כי שמחה היא התכונה והמעשה שאיפיינו אותו יותר מהכל.
הג'חנון שנחמן הכי אהב
מה צריך:
• 1 ק"ג קמח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1 כף מלח
• 1 כוס סוכר
• 3 כוסות מים פושרים
• 200 גרם חמאה רכה
כך עושים:
1. לשׁים את כל המצרכים יחד עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם צריך, אפשר להוסיף מעט שמן בזמן הלישה.
2. מכסים ומתפיחים למשך חצי שעה ואז לשׁים שוב ושוב נותנים לבצק חצי שעה מנוחה. חוזרים על הפעולה הזאת לפחות פעמיים, אפשר גם שלוש.
3. מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 150-120 גרם. מניחים על מגש עם שמן כדי שהבצק לא יתייבש. מכסים ומניחים למנוחה במשך 30 דקות.
4. לאחר חצי שעה מגלגלים שוב לכדורים ושוב נותנים מנוחה. ככה שלוש או ארבע פעמים.
5. פותחים כל עיגול בצק ליריעה כמה שיותר דקה, בידיים משומנות בחמאה ובמשטח שגם הוא משומן.
6. מורחים את הבצק בכף או שתיים של חמאה ומקפלים מהצדדים כלפי פנים. מגלגלים לג'חנון.
7. מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה, מניחים שתי פרוסות לחם בתחתית ומעליהן עוד נייר אפייה.
8. מניחים את הג'חנונים בשתי וערב עם נייר אפייה חוצץ ביניהם וסוגרים בנייר אפייה למעלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 16-12 שעות.
קשר"ג 13 בחטיבת גולני סרן עידן בלוי, נפל בחמ"ל בבסיס נחל עוז ב-7.10 והותיר אחריו הורים ושתי אחיות, בן 21 בנופלו.
בסוף השבוע של שמחת תורה עידן היה בכוננות שבת במוצב נחל עוז. עם תחילת המלחמה, מיהר עידן לחמ"ל והיה בין הראשונים שהגיעו אליו.
במשך שעות המחבלים ניסו לפרוץ לחמ"ל, אך הלוחמים הדפו אותם. מספרים על עידן שנלחם בחמ"ל עד הדקה האחרונה במקצועיות, בגבורה ובחירוף נפש.
עידן היה מפקד מאוד אכפתי לחייליו, תמיד דיבר אליהם בגובה העיניים ודאג לצורכיהם.
ילד חכם ובעל לב זהב, שתמיד הסתכל על חצי הכוס המלאה. במסלול הקשר"גים הכיר את בת זוגו, גם היא משרתת כקצינת קשר.
מפקדו של עידן כתב עליו: "עידן, סגן הקשר"ג הנצחי שלי. הייתה לי זכות לפקד עליך ולצידך במשך שמונה חודשים וללוות אותך ברגעיך האחרונים כקצין תקשוב. בפועל למדתי ממך יותר ממה שלימדתי. על אחריות וחתירה למצוינות, סטנדרט גבוה לצד אנושיות שמעטים זוכים לה".
סופלה שוקולד שעידן הכי אהב
דודה של עידן נהגה להכין תמיד כמות כפולה מהסופלה בסופי השבוע שעידן היה בבית, כדי שהקינוחים יספיקו לו גם לשישי וגם לשבת.
מה צריך לשש מנות:
• 250 גרם שוקולד מריר
• 1/3 כוס שמן
• 3 ביצים
• 1/3 כוס סוכר
• קורט מלח
• 2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי – לא חובה
• 2 ו-1/2 כפות קורנפלור
• 2 כפות קמח שקדים
להגשה:
• אבקת סוכר
• גלידת וניל
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים היטב כוסות אישיות שמתאימות לאפייה בתנור.
2. בקערה ממסים יחד שוקולד ושמן עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
3. בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח לתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שכמעט אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לכוסות ואופים במשך 15-10 דקות או עד שהעוגות תפוחות ויציבות בשוליים אך עדיין רוטטות ורכות במרכז. מגישים חם עם אבקת סוכר וגלידת וניל.










