1. מהם הנתחים הכי אהובים על הישראלים? "מסורתית הישראלים הכי אוהבים אנטרקוט, אבל גם מוצרי בשר טחון מככבים על המנגל: המבורגרים, קבבים, נקניקיות ועוד. היום בניגוד לעבר ניתן להשיג אותם באיכות מעולה וללא חומרים משמרים ותוספים".
2 צפייה בגלריה
yk14344846
yk14344846
(צילום: שאטרסטוק)
2. מהן הסיבות לזינוק במחירי הבשר? "עליית התשומות וחומרי הגלם בגידול בעלי החיים, כולל האוכל שנותנים לבעלי החיים. ויש גם כמובן את עליית מחירי ההובלה הימית שהביאו לעלייה במחירי הבשר המיובא".
3. כיצד משפיע המצב הכלכלי במשק על הרגלי הקנייה והצריכה של בשר בארץ? "הצרכן הישראלי התקדם בשנים האחרונות, הוא מודע יותר מה הוא קונה, איזה כמות וכמה זה עולה לו. היום הישראלי הממוצע עושה סקר מחירים בקצביות לפני שהוא קונה בפועל".
2 צפייה בגלריה
yk14344858
yk14344858
ערן לבני, מנכ"ל מרינדו | צילום: אלעד ברמי
4. מה ההבדל בין בשר ישראלי טרי לבשר מצונן? "בשר ישראלי טרי הוא בשר מבקר שגדל בארץ והצרכן יכול לדעת מי המגדל שלו. הדרך שהוא עובר מהמגדל ועד הצרכן קצרה באופן יחסי. בשר מצונן הוא בשר מיובא מחו"ל, לא קפוא, שנארז באריזה מבוקרת בחו"ל ונשמר בטמפרטורה נמוכה מאוד".
5. תן טיפ לעל האש של יום העצמאות? "תקנו בשר ישראלי, בשר שאתם יודעים מי גידל אותו ובאיזה תנאים, תוודאו שעבר יישון יבש על העצם – ויאללה למנגל!"