אוכל: טיבי'ס, אשר בוורד הגליל, היא מסעדת בשרים מצוינת בהובלת השף חיים טיבי, שהפכה למוסד קולינרי משמעותי בצפון ומושכת אליה סועדים מרחבי הארץ. בשר הבקר המוגש כאן הוא בעיקר מזן אנגוס או בלאק אנגוס, כפי שלעיתים מכנים אותו על שום צבעו השחור של הזן הזה, שמקורו בסקוטלנד. עם זאת, יש אצלנו בצפון עדרים של גידול מקומי ומרעה חופשי. הבשר מגיע טרי אל המסעדה ועובר תהליך יישון במקום, ולאחר מכן הוא מגיע אל בין ידיהם המיומנות של הקצבים העובדים כאן, שידאגו לקצב נתחים מגוונים כמו פורטרהאוס, ניו-יורק סטייק, טיבון, קאובוי ריב ואחרים. בשר האנגוס עסיסי ומאופיין בשומן תוך-שרירי השזור ברקמות, או כפי שאוהבים לכנות זאת – בשר משויש. יחד עם מיומנות וידע שיש לצוות העובד מעל גבי הגריל, זה מבטיח את איכות וטיב הבשר שתקבלו בצלחת. זה נכון גם לגבי ההמבורגרים המעולים, שטוחנים כאן במקום מחמישה סוגי נתחים, ונכון גם לגבי הנקניקיות הטעימות המוכנות במיומנות ראויה לשבח. כיאה למסעדת בשרים, הבשר מוגש לצד רוטב ציר בקר מדויק עם עומק טעמים נפלא, וגם הסלט הקטן והצ'יפס שאכלתי היו מצוינים.
ההתמחות בבשרים וההקפדה על מקור חומר הגלם והטיפול בו מאפיינת את כל העשייה של השף חיים טיבי. זה כולל גם חיבור עמוק ושורשי אל חבל הארץ הגלילי שממנו הוא מגיע וכמובן אל מקצוע הטבחות והבישול שבו הוא עוסק כבר שנים. טיבי, יליד צפת, תמיד עסק בתחום האוכל והיה בעלים של המעדנייה הלא-כשרה הראשונה בצפת, ובעלים של מסעדה צרפתית בראש פינה. הוא היה חלק מהשפים שקידמו את תפיסת הפארם טו טייבל, כאשר נבחר להוביל את מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים – שם דאג גם לטפח חוות גידול ומשק לצורכי המסעדה כבר בסוף שנות ה-90, שבהן החלו מגמות קולינריות ונרקמו גם מושגים כמו מטבח גלילי.
אז אמנם מתמחים כאן בבשר, אבל גם בקרב הירקות והעלים ניכרת ההקפדה על המקור מחוות ומשקים מקומיים, ומכאן שהאיכות מעולה וגם הטיפול בהם. תוכלו ליהנות מסלט עלים רענן עם וינגרט הדרים או מסלט לבבות חסה וקונפי ברווז, סלט אנדיב וגבינה כחולה ועוד. את הכל מכינים במקום, כולל מנות הפסטה, ובתפריט תמצאו מנות נהדרות דוגמת ניוקי בחמאה וערמונים, טורטליני במילוי בשר וריבת בצל בציר בשר, ויש גם אופציות נוספות וגם מענה לטבעונים. יש במקום קונדיטוריות מוכשרות המייצרות גלידות, קראק פאי, קרם ברולה ועוד, ותפריט היינות כולל לא מעט יינות מיקבי הגליל, שמקבלים כאן במה יפה. חלל המסעדה נעים והשירות מקצועי ואדיב, כך שהחוויה כאן באמת שלמה. כיף שיש מסעדה כזאת במחוזותינו.
רחוב: טיבי'ס שוכנת בתוך מבנה של חוות הנופש ורד הגליל, הממוקמת על גבעה שצופה אל הכנרת ואל הרי הגולן והגליל. המקום החל כחוות סוסים עם רעיון חלוצי וציוני של הזוג יונה ויהודה אבני, שרצו להקים ראנץ' בסגנון אמריקאי וליישב את הגליל. כיום יש כאן 29 חדרי אירוח בנויים בעיקר מאבן בזלת מקומית ומעץ, ומשתלבים בנוף הפסטורלי, ופועלת חוות הסוסים שממנה ניתן לצאת לטיולי רכיבה באזור.
חוות הסוסים, שנקראת אורוות ורד הגליל, מציעה לימודי רכיבה ומקדמת גם את תרבות הרכיבה בסגנון ווסטרן או הקאובוי, ואף מארחת כאן תחרויות ומופעי רודיאו ורכיבה אקסטרים.
לצד זה היא משמשת גם כחווה טיפולית, ויש כאן גם פנסיון לסוסים.
הגן הלאומי כורזים נמצא בסמוך ובו נשתמר כפר יהודי מרשים מאבני בזלת, מתקופות המשנה והתלמוד – הכולל שרידי בית כנסת, מקווה, בית בד ועוד. ניתן לבקר בהם וליהנות גם מתצפית מרהיבה אל הכנרת מהנקודה שבכניסה ליישוב הקהילתי כורזים.
טיבי'ס. חוות ורד הגליל, כורזים, ורד הגליל