על שייקל'ה, שנמצא בתחנת דלק בראשון-לציון, שמעתי כבר לפני כמה שנים. מדובר במוסד ידוע שהוקם ב-2008, והוא כשר למהדרין. ברגע שנכנסתי, הרגשתי שאני עומד מול מקדש חומוס אמיתי. מדובר בפס ייצור רציני של חומוס עם תוספות לכל כיוון אפשרי. יש שם אפילו חומוס עם אגוזים – בתוספת תשלום. סלחו לי, אבל לשם לא הגעתי. לי יש סטנדרט קבוע של מנה שאני טועם ומשווה לפיה כל פעם מחדש: חומוס עם פול וגרגירים, בלי טחינה, אבל עם רטבים, פטרוזיליה חובה (אלא אם המנה מוגשת בלעדיה) ושמן זית.
החומוס כאן הגיע בצלחת חד-פעמית קשיחה, שזה מקובל, אבל משהו היה חסר לי: תוספת קטנה שלרוב אני לא צריך, אבל כאן התעקשתי עליה – ביצה. בדרך כלל אני לא מוסיף ביצה לחומוס – זה פשוט לא משתלב לי בצלחת – אבל דווקא בשייקל'ה זה עבד מצוין.
1 צפייה בגלריה
yk14359337
yk14359337
(החומוס של שייקל'ה. מנה נדיבה במיוחד | צילום: קובי רובין)
החומוס של שייקל'ה מעולה, עם טוויסט מתקתק וטעים, והוא קיבל הפתעה מעל – הבזקה קלילה של סומאק. כזה דבר עוד לא טעמתי. הסומאק הוא תיבול לא שגרתי, והוא משנה את כל החוויה: שילוב טעמים מעניין וטעים בהחלט. הפול והגרגירים מונחים מעל החומוס, כאילו מופרדים ממנו, אבל בשכבת החומוס העבה הם מתאחדים מחדש. אין פה מריחה דקה כמו בחומוסיות של פעם, אלא נדיבות אמיתית. זו מנה למביני חומוס רציניים (המחיר – 38 שקל).
אני לא הצלחתי לסיים. זו מנה נדיבה במיוחד. ולמרות זאת, אם אתם ממש רעבים, יש אפשרות למילוי חוזר. לא יגידו לכם לא. אבל תנסו קודם לסיים את הצלחת הראשונה
שייקל'ה, לישנסקי 5, ראשון-לציון; עוד טעימות – בערוץ האוכל של ynet