לפני שמונה שנים השף רועי בכר, בוגר מסעדות תל-אביביות כמו "רוסטיקו", ורעייתו סבטה נקלעו למרכז מסחרי קטן ונושן בנס-ציונה. השניים התאהבו בלוקיישן ופתחו פיצרייה, ובהמשך חנכו בחלל סמוך מעדנייה יוונית. עכשיו הם הסבו את המעדנייה לטרטוריה איטלקית שכונתית, כשרה, חלבית וסימפתית בשם "אותנטיקה".
"המקום החדש הוא על טהרת השירות העצמי, אבל עדיין הלקוחות עטופים באהבה", אומר בכר. "גם העיצוב של המסעדה יצא מהלב – עשינו הכל בעצמנו".
הפסקול של להיטי פסטיבל סן רמו ברקע והעיצוב החמים פותחים את התיאבון – תמונות הלוכדות הווי איטלקי, עציצים היורדים מהתקרה, פריטי וינטג', רצפה מצוירת וספה בצבעי דגל ארץ המגף. "אנחנו מאוד מקפידים על האיכות של האוכל, ואנשים מעריכים את העובדה שאני קנאי למוצר ושם לב לדקויות ולדברים קטנים".
אז מה בתפריט: ראשונות (ניוקי העשוי מריקוטה, מלנזה, אנטי פסטי, גבינת בוראטה עם עגבניות מקורמלות ופסטו), פיצות (פשוטות, דקות, קריספיות – המועדפות הן פיצה לבנה, פיצה ארטישוק וספינצ'י פומודורו – רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, עגבניות מקורמלות ותרד), פסטות (הכי מומלצות: פפרדלה תרד לימון, לינגוויני טונה ופנה סלמון) וסלטים.
מקנחים בדיזרטים תוצרת בית – מסקרטלה (מאפה איטלקי פריך במילוי גבינת מסקרפונה ושוקולד נוטלה חמים), טירמיסו וקרם ברולה. טווח המחירים נע בין 42 שקל ל-84 שקל.
אותנטיקה, יקינטון 6, נס-ציונה. 077-2045446







