עוד לפני שמדורה אחת הובערה, האש אחזה בערוץ 14, על פניו "ערוץ חדשות" שלקח הפוגה מהילולת ראש הממשלה לטובת הילולת רבי שמעון בר יוחאי. "להתעורר לי פה רבותיי! זה ל"ג בעומר, מה קורה פה?!" שאג מנחם טוקר, מגיש המשדר "חוגגים הילולא". ובכן, מה ש"קורה פה" הוא שעל המסך מופיע מספר שאליו ניתן להתקשר לטובת "מסירת שמות ובקשות". הוא מוביל למוקד ישיבת "אור הרשב"י", שם המענה הקולי מכריז על "יום הניסים הגדול" ומפנה את המתקשרים והמתקשרות ל"קבלת הסגולה הבטוחה" של "נר הרשב"י".
מעיין אשכנזי, שהתפרסמה בזכות הסגולה הבטוחה של השתתפות ב"אח הגדול", לא ידעה את נפשה מרוב התרגשות. "אני נשבעת לכם בהן צדק", אמרה באולפן, "לפני שבוע חברה טובה שלי, הבן שלה נכנס לחאן-יונס, לעזה. היא אמרה לי: 'מעיין, יש לי תחושת בטן לא טובה'. אני נשבעת לכם, אתם יודעים מה אמרתי לה? תתפללי כל בוקר, תדליקי נר לכבוד רבי שמעון בר יוחאי ואני מבטיחה שהוא ישמור על הילד שלך. היא שולחת לי תמונה כל בוקר שהיא מדליקה נר לכבודו".
ואכן, מה נותר ליתר יושבי השולחן אם לא להתמוגג, להתפעל ולחזק את אשכנזי, אחת מסוכנות הביטוח של רבי שמעון בר יוחאי שהופיעו לאורך המשדר (קדמו לה גם לירון רביבו וטהוניה רובל, למשל), שהצליחה למכור עוד פוליסה. בערוץ שעיקר עיסוקו ב"חדשות", אמורים לשאול את אשכנזי על טיב קשריה עם הרשב"י, שמאפשרים לה להצהיר שהיא "מבטיחה שהוא ישמור על הילד שלך", וכמובן לתהות מהם תנאי הפוליסה במקרה הנורא מכל, שבו תישמע הדפיקה בדלת שאף אחד לא רוצה לשמוע.
למעשה, באותה שעה בדיוק, עסקו במשדרי האקטואליה שלא עודדו את הצופים והצופות לקבל הבטחות מהרשב"י בהבאתה למנוחות של צאלה גז ז"ל, שנרצחה על ידי מחבל פלסטיני נתעב בעודה ממהרת לבית החולים כדי ללדת את בנה. ובאותו רגע אי-אפשר היה לשאת את הניגוד בין אירוע כה מזעזע, שבו נרצחה אישה בהיריון והתינוק שלה נקלע לסכנת חיים עוד לפני שנולד, לבין הבטחות הסרק של אשכנזי ויתר נציגי הפולחן שחגגו בערוץ 14 (ומגיח לעיתים גם לרשת 13, כי יש מספיק שרלטנות לכל מי שמוכן להפיץ אותה).
איך שרו בלהקת הקליק? לא צריך שתדליקו לי נר. אין למיסיונריות חסרת הבושה הזאת שום קשר למורשת של אמונה בכוח עליון (אפילו כרעיון מופשט) ותפילה כאמצעי להתמודדות עם חוסר הוודאות והשרירותיות של הקיום האנושי. מצד שני, זה בהחלט מתיישב עם הקונספט הכללי של ערוץ 14: מכונת רעל.







