אוכל: אוסו (OSU) הוא שמה של מסעדת אוכל מהיר בשוק הכרמל המגישה מנות בהשראה יפנית ואת אחד הסמאש בורגר הטעימים בארץ. המנה, שמקורה בדרום ארה''ב והומצאה כבר בשנות ה-60 של המאה שעברה, תופסת יותר ויותר מקום במזללות ייעודיות ברחבי העולם, ועשתה כניסה מרשימה בשנים האחרונות גם לישראל. הקציצה המעוכה או המושטחת הפכה כאן פופולרית במקומות רבים, כמעט כמו ההמבורגר הקלאסי.
אוסו פירושו ביפנית למעוך או ללחוץ, אבל גם סבלנות, נחישות והתמדה, ושילוב המשמעויות יחד עם חיבור לתפיסת העולם שלו, הוא שהוביל את אייל קיצ'ס הבעלים לבחירת השם.
קיצ'ס מביא עימו ניסיון רב בתחום וגם ערך מסעות רבים ברחבי יפן לאורך השנים שבהם שאב השראה מהתרבות ומהקולינריה המקומית. הוא גם היה הבעלים (יחד עם אחיו שי) של מזללה אסייתית מוצלחת בשם דה באן, שפעלה בחלל צמוד לזה הנוכחי במשך שנים, וגם של מקום בשם צ'יינה קלאב ואחריו מקום נוסף בשם כרמל שהתמחה בעיקר בשיפודים.
נראה שרוח היזמות והרצון להמשיך ולהיות מקורי וגם מותאם לצו השעה, בין מגבלות הקורונה בזמנו והמלחמה הנוכחית, בסופו של דבר מוכיחים עצמם בכל פעם מחדש.
הסמאש בורגר של אוסו עסיסי וטעים מאוד ומבוסס על בשר בקר מזן הולשטיין, מגידול מקומי, שאהוב במיוחד על חובבי הבשר המקומיים. הקציצה עצמה עם תיבול מינימלי של מלח ופלפל, אך בתוך הלחמנייה המצוינת של אוסו תמצאו מיונז שום שחור וחמוצים שעוברים כבישה בסגנון יפני, שיחד משלימים את חוויית הטעמים.
גם כשמדובר באוכל רחוב אפשר להשקיע בבחירת חומרי הגלם ויצירת מרכיבים משלימים למנה שיהיו איכותיים וכמה שפחות תעשייתיים, וזה בדיוק מה שמוצאים כאן.
מנת קאראגה, לקוחה גם היא מתרבות אוכל הרחוב היפני, והיא סוג של חלקי בשר, לרוב עוף, בציפוי עדין של קמח רגיל ועמילן תפוח אדמה, ואז מטוגן (בשונה מהטמפורה שזה משהו אחר לגמרי).
המנה מתבססת על נתחי פרגית מושרים שמקבלים את הציפוי העדין, נכנסים לטיגון כפול, ומוגשים על גבי כרוב לבן מתובל בטוגרשי, שיחד עם פלח לימון שסוחטים מעל והמיונז שום שחור הופכים את הכל למנה טעימה מאוד.
הטוגרשי הוא סוג של תערובת יפנית המוכרת גם בשם תערובת שבעת התבלינים ומבוססת בעיקר צ'ילי אדום, סאנשו, שומשום, ג'ינג'ר מיובש, אצת נורי, פרג וקליפות הדרים מיובשות, וגם הצ'יפס המוגש כאן מקבל נגיעות של טוגרשי וטוויסט מעניין של טעמים.
עוד תמצאו כאן מנות כמו אטריות סובה ואטריות אודון מעולות שמכינים במקום, וחציל במיסו - שבכל אחד מהם יש מרכיבים טריים ואיכותיים ומנעד טעמים אמריקאי-יפני אבל גם הכי ישראלי ומקומי שממש משתלב נכון במרחב של השוק. השירות תמיד אדיב ונעים ותמצאו פה חיוך ורצון לראותכם נהנים.
רחוב: אוסו נמצאת ברחוב הלל הזקן, ממש סמוך לרחבת הכניסה הראשית של שוק הכרמל. החנות הסמוכה היא לא אחרת משל איש האתרוגים הירושלמי המיתולוגי, שמגיש מגוון מיצים טבעיים, קערות אסאי או פירות שונים, חליטות ומוצרי בריאות שמפתחים כאן.
על פינת רחוב גדרה תמצאו את פאב המנזר המיתולוגי, ואם יורדים לאורך רחוב גדרה מגיעים לרחוב יום טוב שם אפשר להתחיל את הביקור בשוק בחנות התבלינים של משפחת שרם, שמחזיקה תבלינים מכל העולם שטוחנים במקום. האבא שאול והבן רוני בעלי ידע נרחב בעולמות התבלינים ועשבי התיבול ותמיד תענוג לבקר בחנות הקטנה והעשירה שלהם, לגלות תבלין חדש, להיחשף לתערובת מיוחדת או למלח מיוחד ולחזור הביתה עם שקית שתעשיר את עולמכם הקולינרי.
השוק תמיד תוסס וססגוני אבל עדיין סובל ממחסור בתיירים מחו''ל, כך שטוב להגיע, ליהנות מתוצרת טובה ואווירה וגם לתמוך בעסקים הקטנים.
אוסו. הלל הזקן 18, תל-אביב-יפו







